Profituri mai mari cu 36% pentru operatorii de telefonie mobila pana in 2010

Autor:  | Publicat în:  Financiare 2.102 ori
<b>Profituri mai mari cu 36% pentru operatorii de telefonie mobila pana in 2010</b>Conform The Money Channel operatorii de telefonie vor castiga cu 36.8% mai mult in 2010 fata anul trecut, atingand suma de 10.4 miliarde lei, dupa cum se arata in raportul ANRCTI. &nbsp; &nbsp; In 2006, operatorii locali au inregistrat venituri de 7.6...

Conform The Money Channel operatorii de telefonie vor castiga cu 36.8% mai mult in 2010 fata anul trecut, atingand suma de 10.4 miliarde lei, dupa cum se arata in raportul ANRCTI.

In 2006, operatorii locali au inregistrat venituri de 7.6 miliarde lei, in vreme ce in 2007, acestea au crescut la 9 miliarde. Conform ultimelor estimari, companiile vor inregistra castiguri de 9.7 miliarde lei in 2008, iar in 2009 ele vor creste la 10 miliarde. Se pare ca baza acestor profituri va fi generata de catre incasarile din serviciile de date, aflate in continua crestere incepand cu anul 2006. Profitul va fi generat si de catre cresterea penetrarii serviciilor de telefonie mobila, atingandu-se un record de peste 100% al ratei de penetrare.

La ora actuala Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp isi impart publicul autohton, dar un al cincilea jucator isi va face intrarea in curand, acesta fiind probabil RCS & RDS. De mentionat este faptul ca populatia Romaniei este aproape egala cu numarul de SIM-uri active, semnaland dorinta de comunicare si pasiunea pentru telefonia mobila a populatiei. Astfel, tara noastra devine o importanta piata de desfacere pentru marii producatori de terminale si un teren fertil pentru operatorii aflati in expansiune.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×