Android Q aduce acţiuni contextuale mai ample şi mai inteligente, inclusiv în Search şi notificări

Autor:  | Publicat în:  Android  Google 947 ori
<b>Android Q aduce acţiuni contextuale mai ample şi mai inteligente, inclusiv în Search şi notificări</b>Suntem la doar câteva săptămâni distanţă de Google I/O 2019, eveniment la care vom lua contact cu Android 10 Q şi poate îi vom afla şi numele de cod. Între timp aflăm noutăţi despre viitorul release software, care va aduce acţiuni contextuale mai ample..

Suntem la doar câteva săptămâni distanţă de Google I/O 2019, eveniment la care vom lua contact cu Android 10 Q şi poate îi vom afla şi numele de cod. Între timp aflăm noutăţi despre viitorul release software, care va aduce acţiuni contextuale mai ample şi mai inteligente.

Android Q aduce acţiuni contextuale mai ample şi mai inteligente, inclusiv în Search şi notificări

Primul beta de Android Q a apărut cu o lună în urmă şi există deja mulţi utilizatori, dezvoltatori şi pasionaţi care au instalat varianta aceea. Cei de la Android Police au disecat codul şi au găsit în ultima vreme şi câteva noutăţi care le scăpaseră. Conceptul de "Actions" este important în Android Q, el făcând legătura între aplicaţii.

Android Actions

Practic o serie de Actions le permit utilizatorilor să facă acţiuni asociate altor aplicaţii direct din aplicaţia în care se aflau. Dacă eşti în Chrome şi vezi un număr de telefon poţi începe apelul imediat. Dacă primeşti un nume de artist muzical în Whatsapp poţi deschide direct Spotify de acolo şi lista poate continua. Acelea erau App Actions centrate în jurul comenzilor din Google Assistant, dar acum vor fi integrate în sistemul de operare, la modul nativ.

Android Actions

Deja aveam butoane contextuale în notificări, dar Android Q va aduce şi un Notification Assistant, care poate adăuga butoane notificărilor oricărei aplicaţii.  Spre exemplu notificările cu linkuri în ele au şi un buton Chrome, iar cele cu linkuri Twitter prezintă un shortcut spre Twitter. Existau deja Actions şi în căutare, la nivel de apelare sau mesagerie, dar acum avem şi direcţionarea prin Google Maps.

Android Actions

Mai apar Actions şi în aplicaţia de Mesagerie, cu opţiuni precum Track, Copy, Share şi Select All. Conceptul de Actions o să apară tot mai des şi tot mai răspândit prin interfaţa lui Android Q, iar acesta este doar începutul. Câtă vreme economisim o apăsare sau o deschidere de aplicaţie avem de câştigat.

Android Actions

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×