Anul trecut, traficul eMAG înregistrat de pe dispozitivele mobile a depășit cu 26% desktop-ul

993 ori
<b>Anul trecut, traficul eMAG înregistrat de pe dispozitivele mobile a depășit cu 26% desktop-ul</b>Un grafic interesant realizat de către eMAG ne dezvăluie faptul că mobilul este viitorul în materie de shopping online și asta pentru că în anul ce tocmai a trecut, retailerul a înregistrat cu 28% mai mult trafic venit de pe mobil decât pe desktop. Avem

Prin intermediul unui studiu realizat de către eMAG aflăm astăzi cât de mult a crescut traficul retailerului de pe mobil comparativ cu cel de pe desktop pe parcursul anului trecut. Ei bine, din start ni se dezvăluie că traficul eMAG a ajuns la 270 milioane de vizite în 2016, cifră cu 63% mai mare decât cea înregistrată în 2015 - evoluția fiind dublă față de estimările inițiale făcute.

Infografic eMAG

Dintre acestea, peste 151 milioane de vizite au provenit de pe smartphone-uri și tablete, în creștere de 2.2 ori față de anul precedent. Un motiv pentru care publicul preferă ca acum să caute și să achiziționeze produse direct de pe mobil poate fi și creșterea a vitezelor de acces la internet, standardul 4G fiind cheia în cazul de față. Comparativ, desktop-ul a adus în 2016 aproximativ 120 milioane de vizite (cu 23% mai mult decât în 2015).

Aflăm și faptul că cele mai multe comenzi plasate de pe dispozitivele mobile, 62%, au fost făcute de persoane care au până în 34 ani. Cu toate că utilizatorii folosesc preponderent browserul de mobil, aplicația eMAG a înregistrat o creștere semnificativă, peste browser, de 175% și a adus 41 milioane de vizită. Dintre cei care folosesc aplicația mobilă, 78% au un device Android, pe când 20.5% dețin un terminal iOS.

Un alt detaliu inclus în studiul celor de la eMAG este acela că o treime din comenzi au provenit de pe dispozitivele mobile și că 48.4% dintre utilizatori au între 25 și 34 ani, categorie urmată de cei între 35 și 44 ani. De asemenea, cei mai mulți clienți care au accesat site-ul eMAG de pe dispozitivele mobile sunt din București - Sectorul 6, Constanța și Cluj. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×