Apple ar fi inventat portul USB Type-C, prezent pe noul MacBook şi noul Chromebook

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.106 ori
<b>Apple ar fi inventat portul USB Type-C, prezent pe noul MacBook şi noul Chromebook</b>Deşi Nokia a realizat premiera, anunţ&acirc;nd primul terminal cu port USB Type-C, tableta Nokia N1, acest tip de conectivitate a ajuns pe laptopuri prin intermediul celor de la Apple. &Icirc;n cadrul evenimentului axat pe Apple Watch de pe 9 martie,...

Deşi Nokia a realizat premiera, anunţând primul terminal cu port USB Type-C, tableta Nokia N1, acest tip de conectivitate a ajuns pe laptopuri prin intermediul celor de la Apple. În cadrul evenimentului axat pe Apple Watch de pe 9 martie, firma din Cupertino a anunţat şi un nou MacBook, care vine cu acest tip de port.

Ei bine, în cadrul podcastului The Talk Show, John Gruber, un celebru blogger şi designer de interfate ar fi declarat că de fapt Apple a inventat acest tip de port. El citează surse bine informate, care afirmă că Apple ar fi propus standardizarea acestui tip de conectivitate. Autorităţile din domeniu au fost de acord şi astfel USB Type-C a devenit standard.

Se pare că totuşi politica din spatele standardurilor nu îi permite creatorului lui iPhone să afirme sus şi tare că a inventat USB Type-C, dar în fundal se ştie a cui este invenţia. Apple are duzine întregi de brevete acordate în fiecare lună, unele ce sună SF, altele pentru tehnologii ce datează de ani buni. Nu ne-ar mira ca şi deja faimosul port să fi provenit din laboratoarele din Cupertino.

Pe lângă noul Macbook şi noul Chromebook Pixel are parte de 2 astfel de porturi. USB Type-C are rolul de transfer de date, de semnal video şi de alimentare, fiind o inovaţie binevenită pe terminalele portabile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×