Apple iPhone XR a fost vândut deja în 9 milioane de unităţi weekendul trecut, conform unui analist

1.055 ori
<b>Apple iPhone XR a fost vândut deja în 9 milioane de unităţi weekendul trecut, conform unui analist</b>Potrivit unui analist, weekend-ul de după lansarea lui iPhone XR a fost unul tare profitabil pentru Apple - companie care a reușit să vândă în aceste două zile cifra impresionantă de 9 milioane de unități iPhone XR. Telefonul pe care îl avem

Atunci când erau anunţate cele 3 iPhone-uri din generaţia 2018, analiştii preziceau că iPhone XR ar putea să se vândă mult mai bine decât iPhone XS sau chiar XS Max. Se specula chiar că ar genera 60% din vânzările de iPhone-uri în perioada următoare. Cum terminalul cu ecran LCD de 6.1 inch a început să se vândă de pe 26 octombrie, adică de vineri avem şi primele estimări cu privire la modul în care s-a descurcat pe piaţă.

Începem cu ce ştiam de săptămâna trecută şi anume faptul că iPhone XR ar fi generat precomenzi mai slabe decât aşteptările, după cum afirma chiar celebrul analist Ming Chi Kuo. Aparent precomenzile erau sub ce am văzut pentru iPhone XS şi XS Max în septembrie. Ei bine azi aflăm că au fost vândute 9 milioane de unităţi iPhone XR în primul său weekend de disponibilitate.

Numărul poate sună impresionant, dar analişti precum cei de la Rosenblatt Securities se aşteptau chiar la 10 milioane de unităţi. Ca atare au redus estimările de producţie pentru trimestrul actual de la 90 de milioane la 88 de milioane de unităţi. În plus Apple ar urma să încetinească producţia de iPhone-uri cu 3 milioane de unităţi în noiembrie şi decembrie. Din aceste numere, 2 milioane de unităţi pe lună vor fi iPhone XR-uri, iar restul iPhone XS şi XS Max.

Punând cap la cap cifrele şi adăugând şi iPad-urile şi MacBook-urile cele noi, analiştii estimează că Apple ar putea genera 91.2 miliarde de dolari în trimestrul final din 2018, valori record in istoria companiei. iPhone XR sună în continuare a hit, dar nu atât de mare pe cât se prezicea iniţial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×