Apple îţi intră în pat, conform unui nou brevet care indică crearea unui sistem de monitorizare a pulsului, datelor vitale, integrat în saltea

581 ori
<b>Apple îţi intră în pat, conform unui nou brevet care indică crearea unui sistem de monitorizare a pulsului, datelor vitale, integrat în saltea</b>Dacă de ceva ani buni tot umblă zvonuri referitoare la posibila lansare a unui televizor Apple, acum apar noi produse la orizont, precum sistem de monitorizare a pulsului marca Apple. Asemenea dispozitive devin posibile grație achiziției

Se pare că nu doar Nokia e implicată în zona senzorilor pentru puls şi alte date vitale, ci şi Apple mai nou. Firma din Cupertino ar fi primit un brevet pentru un sistem de monitorizare a datelor vitale, unul care se integrează în salteaua patului.

Brevet Apple

În general cei de la Beddit domină această zonă şi ce să vezi, au fost cumpăraţi de Apple în 2017. Ca atare firma creatoare a iDevice-urilor a preluat bunurile şi tehnologiile companiei, pregătind şi astfel de produse noi. Întotdeauna mi s-a părut că o brăţară de fitness sau un ceas nu sunt de ajuns pentru monitorizarea somnului, iar senzorii în saltea sau pernă sunt o idee mai bună.

Brevet Apple

Pe de altă parte, putem vorbi şi despre sisteme profesioniste, care vor ajunge în spitale şi tot soiul de instituţii de îngrijire, pentru cei bătrâni spre exemplu. Monitorizarea somnului şi a datelor vitale necesită de obicei echipamente costisitoare, dar Beddit a avut rolul de "disruptor" în acest domeniu, cu un sistem inteligent, ieftin şi discret.

Sistemele vechi şi masive aveau probleme cu colectarea datelor de la multiple persoane şi separarea lor în profiluri distincte. Brevetul Apple face referire la un sistem de monitorizare capabil să măsoare multiple semne vitale, pentru mai mulţi utilizatori. Include electrozi, senzori piezoelectrici, de temperatură şi accelerometre. Evident va fi analizată adâncimea somnului, mişcările din timpul nopţii şi variaţiile de puls, temperatura sau respiraţia.

Documentul menţionează şi diferite integrări: în cearşaf, pătură, pernă, saltea şi altele de gen.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×