Un nou brevet Apple oferă indicii despre ecrane cu micro LED-uri şi tehnologie Quantum Dot

1.079 ori
<b>Un nou brevet Apple oferă indicii despre ecrane cu micro LED-uri şi tehnologie Quantum Dot</b>Gigantul din Cupertino, adică Apple a primit în această săptămână un nou brevet - unul ce oferă indicii despre ecrane cu micro LED-uri și tehnologie Quantum Dot. Această din urmă tehnologie vă este probabil cunoscută, asta pentru că

Tehnologia Quantum Dot a făcut furori în acest an pe televizoarele LED de la Samsung şi aparent se pregăteşte să ajungă şi pe terminale mobile. Asta judecând după o serie de noi brevete Apple, descoperite în Europa.

Brevet micro-LED Apple

La baza e vorba despre o invenţie cumpărată de la compania LuxVue, un lider pe piaţa de micro-LED. Acest brevet menţionează o serie de micro LED-uri care folosesc tehnologie Quantum Dot, în stilul celei de pe televizoarele curbate Samsung lansate în primăvară. Apple a făcut paşi în această direcţie recent, prin achiziţionarea firmei InVisage, lider de piaţă în zona Quantum Dot, cu peste 100 de brevete de acest tip.

Brevet micro-LED Apple

Brevetele au legătură cu fotografia şi cu aspectul video, pe bază de QuantumFilm şi senzori Quantum Dot Image. Documentele oficiale menţionează numeroase moduri în care aceste tehnologii pot fi aplicate, inclusiv televizoare, tablete, telefoane, laptop-uri sau monitoare. Până şi camerele digitale şi consolele de jocuri apar acolo. Cum Apple a trecut deja la OLED prin iPhone X e lesne de înţeles că pe viitor va include panouri similare pe tot mai multe device-uri.

Judecând după timeline-ul de lansări e posibil să vedem panouri OLED întâi pe iMac-uri şi MacBook-uri, ulterior şi pe iPad-uri şi apoi pe întreaga gamă iPhone. Ce este Quantum Dot Display? E vorba despre un ecran care foloseşte Quantum Dots, adică nanocristale semiconductoare care pot genera lumina monocromatică roşie, verde sau albastră. Creşte luminozitarea şi dispare crosstalk-ul culorilor astfel.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×