Nokia ar putea renunţa la divizia de produse pentru monitorizarea sănătăţii

1.158 ori
<b>Nokia ar putea renunţa la divizia de produse pentru monitorizarea sănătăţii</b>Deși la auzul veștii că Nokia a preluat firma Withings credeam că finlandezii vor avea parte de succes pe piață, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Descoperim astăzi pe seama unui raport marca Reuters faptul că Nokia are de gând

Ne declaram intrigaţi anul trecut atunci când aflam că Nokia prelua Withings, firma ce se ocupă cu gadget-uri şi aparate pentru monitorizarea sănătăţii. Am văzut cântare inteligente, purtabile şi termometre, dar şi un soft cu o interfaţă foarte curată pentru monitorizare a datelor, după aceasta preluare. Acum se pare că lucrurile nu sunt chiar aşa roz, iar Nokia ar fi gata să renunţe la această divizie.

Conform celor de la Reuters, Nokia ar fi început o analiză strategică a diviziei sale de produse legate de sănătate şi ar putea concedia până la 400 de persoane în Finlanda. Noua Nokia cumpăra startupul francez Withings cu nici 2 ani im urmă şi lucrurile păreau promiţătoare. Iniţial se lucra la trackere de fitness şi termometre smart, iar Withings promitea să fie "the next big thing" în zona digitalizării monitorizării sănătăţii noastre.

Finlandezii au plătit 191 de milioane de dolari pentru achiziţie, iar o analiză din trimestrul 3 arată că firma nu valora nici 175 de milioane de dolari. Cuplăm asta cu faptul că în ultimele luni nu am mai văzut vreun produs nou din această gamă şi e clar faptul că e ceva în neregulă aici. Tăierile pe care le realizeaza Nokia fac parte dintr-un plan mai amplu de economii de 1.2 miliarde de euro.

Acesta a fost demarat în 2016, odată cu achiziţia Alcatel-Lucent. Nu e primul proiect promiţător la care renunţă Nokia, casând şi camera VR OZO anul trecut şi renunţând la 310 angajați.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×