Google ar putea fi investigată în SUA pentru monitorizarea locației telefoanelor Android

683 ori
<b>Google ar putea fi investigată în SUA pentru monitorizarea locației telefoanelor Android</b>În ultima vreme am avut multe scandaluri ce au implicat datele personale ale utilizatorilor, iar acum după problema numită Cambridge Analytica în care a fost implicat Facebook, este momentul să aflăm și ceva despre Google care are de furcă

După scandalul Facebook cu Cambridge Analytica (și alte colectări de date), acum toate privirile se îndreaptă spre Google şi spre sistemul său de monitorizare a poziţiei telefoanelor pe hartă. Doi senatori din State au solicitat o investigaţie federală asupra acestei practici.

E vorba despre funcţia Location History de pe telefoanele Google, care e greu şi confuz de dezactivat, dar prea uşor de pornit. Majoritatea utilizatorilor Android optează pentru această funcţie, care adună multă informaţie despre poziţia posesorului de telefon. Senatorii Richard Blumenthal şi Ed Markey au trimis o scrisoare către FTC pentru a porni o investigaţie.

Aceştia afirmă că utilizatorii Android care activează Location History vor creşte invaziunea Google în viaţa personală. Creşte şi volumul de date colectate de la cetăţenii de rând. Google a subliniat mereu că funcţia e opţională şi electivă, dar procesul de activare sau dezactivare e confuz şi scade funcţionalitatea altor servicii şi produse pentru a convinge utilizatorul să îi cadă în plasă.

Gigantul tech se bazează pe colectarea de date de gen pentru a îşi segmenta publicul mai bine, lucru care are sens, având în vedere că veniturile sale vin în principal din reclame. Orice restricţie la datele colectate dăunează businessului. Blumenthal, democrat din Connecticut insistă că utilizatorul de rând nu înţelege modalitatea de colectare a datelor de la Google. Ne aminteşte şi de acea problemă găsită de Quartz în 2017, când Google transmitea informaţie despre cele mai apropiate relee de pe telefoanele utilizatorilor.

Astfel se putea stabili poziţia unui telefon chiar dacă GPS-ul era dezactivat să zicem. Totul spre bucuria NSA, printre alţii...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×