Apple lucrează la ochelari cu realitate augumentată (extinsă), headset-ul high end în stil Google Glass e în cărţi

1.062 ori
<b>Apple lucrează la ochelari cu realitate augumentată (extinsă), headset-ul high end în stil Google Glass e în cărţi</b>De multă vreme se aud speculații despre un headset de realitate augumentată a celor de la Apple, ochelari care ar fi într-adevăr în lucru. Aflăm astăzi faptul că în timp ce un angajat al companiei din Cupertino testa noul produs aflat în stadiul de

Chiar dinainte să apară headsetul Google Glass existau zvonuri că şi Apple lucrează la propria pereche de ochelari smart, cu augmented reality. În ultimul an şi Tim Cook a subliniat că AR şi VR sunt domenii importante, iar azi avem noi detalii despre un astfel de produs.

Se pare că Apple lucrează la o pereche de ochelari AR, după cum indică un incident ce a avut loc în campusul companiei din Cupertino. Cineva a fost rănit acolo şi raportul legat de incident a ajuns pe mâna presei. Un angajat s-a prezentat la doctor cu disconfort la nivel ocular după ce a testat "un prototip". Documentele menţionează că angajatul vedea flash-uri laser în timpul testelor şi că prototipul putea să fie stricat, cu sigiliul rupt.

Surse apropiate de firma din Cupertino afirmă că e vorba despre un headset care suprapune o imagine 3D peste cea percepută de utilizator. Apple ar avea în teste atât headset-uri AR, cât şi VR, eventual combinându-le pe cele două într-un singur terminal. Trebuie să recunoaştem totuşi că nu e o veste bună când afli despre un produs din cauza unei defecţiuni care a dăunat sănătăţii unei persoane.

De vreme ce Google nu a putut sparge piaţa cu Google Glass şi headset-urile VR rămân oarecum produse de nişă, oare are Apple şanse să fi găsit formatul ideal? Vom afla probabil la toamnă, sau cine ştie poate la WWDC. La 2 lucruri trebuie sa umble Apple pentru a avea succes: viața bateriei și modul în care ne afectează vizibilitatea.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×