Apple lucrează la un iPhone cu cameră principala cu telemetru laser 3D și autofocalizare de top

1.335 ori
<b>Apple lucrează la un iPhone cu cameră principala cu telemetru laser 3D și autofocalizare de top</b>Cele mai noi vești referitoare la Apple indică faptul că gigantul din Cupertino pregătește lansarea unui iPhone echipat cu o cameră principală cu telemetru laser 3D și cu un sistem avansat de autofocalizare. Informația sosește online prin intermediul

Ştiam că Apple lucrează din greu la un iPhone 8, care ar putea înlocui Touch ID cu scanner facial performant, dar se pare că vom primi noutăţi şi pentru camera principală. Aparent, camera principală duală va include funcţii 3D şi telemetru laser pentru realitate augmentată şi autofocalizare.

Funcţionalitatea AR este dezvoltată de către ingineri, folosind platforma de dezvoltare ARKit, anunţată la WWDC 2017. Vă reamintesc că încă de vara trecută când a explodat Pokemon GO, Tim Cook a subliniat că Apple recunoaşte total meritele zonei AR şi va avea produse adecvate la trend. Acum aflăm de la Fast Company, citând surse apropiate de Apple că firma din Cupertino ar fi integrat un telemetru laser 3D în spate.

Cu ajutorul noului senzor va fi percepută mai bine adâncimea şi implicaţiile sunt majore la nivel de AR. Se atinge astfel şi o precizie mai bună a focalizării automate pentru fotografiere. Sistemul laser VSCEL ar urma să fie inclus pe modelul iPhone aniversar, dar nu e foarte clar dacă va sosi în acest an sau de abia în 2018. Totul depinde de ingineri şi de viteza cu care lucrează.

Trebuie spus că Apple e una dintre companiile care nu au apelat până acum la senzori speciali infraroşu, de focalizare hibrid sau laser, cum au făcut rivali ca Huawei, Sony sau LG. Ştiam în schimb că la capitolul camera frontală vom vedea upgrade-uri, cu senzori laser/3D şi funcţii de recunoaştere facială. În acest moment ARKit se bazează pe o singură cameră de iPhone pentru a măsura distanţele şi lumea din jur, unde e plasat conţinut digital via AR.

Adăugarea unui sistem laser 3D va creşte dramatic conceptul de măsurare a adâncimii şi implementare a unor itemi digitali peste feedul live vizual. Sistemele laser VSCEL calculează distanţa cu care lumina călătoreşte de la laser la ţintă şi înapoi, generând o măsurătoare. Firma Lumentum ar urma să asigure senzorii asociaţi, iar Finisar şi II-VI sunt alte companii partenere în această zonă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×