ARM confirmă că vor exista notebook-uri Microsoft-Qualcomm şi terminale 2 în 1 cu Windows 10 începând cu trimestrul 4

1.464 ori
<b>ARM confirmă că vor exista notebook-uri Microsoft-Qualcomm şi terminale 2 în 1 cu Windows 10 începând cu trimestrul 4</b>Vestea că notebook-urile Microsoft cu soluții CPU Qualcomm la bord vor exista vine astăzi din partea ARM care confirmă lansarea acestor produse în trimestrul 4 al acestui an. Posibil să avem și terminale 2 în 1 care vor adopta asemenea procesoare la

Cu atât de multe discuţii despre Windows 10 Cloud şi acel Microsoft CloudBook, începem să ne obişnuim cu ideea că vor exista terminale cu Windows 10 şi procesor ARM. Mai mult decât atât, se pare că iniţiativa e doar începutul şi chipset-urile cu tehnologie ARM vor ajunge şi pe notebook-uri şi modele 2 în 1 cu Win 10 spre final de an.

Astfel, criticat de toată lumea şi casat rapid, Windows RT a avut totuşi ceva utilitate, testând apele în zona ARM/Windows. Microsoft şi Qualcomm colaborează pentru a realiza notebook-uri Windows 10 bazate pe ARM şi terminale 2 în 1 în trimestrul 4 al acestui an. O nouă generaţie de device-uri va apărea astfel, oferind acces la noi pieţe şi segmente de preţ. O variantă de Windows 10 care rulează pe chipset-uri Qualcomm Snapdragon va fi disponibilă.

Microsoft are deja multiple aplicaţii şi soluţii ce rulează lejer pe terminale cu CPU ARM, in frunte cu Office. Vestea vine ca o lovitură pentru Intel, care miza pe Windows 10 şi Microsoft pentru a vinde tablete cu soluţiile sale la bord. Cel puţin un notebook cu procesor Snapdragon 835 şi Windows 10 e în cărţi. Se discută despre un model Surface chiar şi despre noutăţi Lenovo din zona 2 în 1.

Şi Huawei ar fi bifat un parteneriat în cadrul acestui proiect. Cu AMD gata să intre pe această piaţă şi cu Qualcomm prinzând această bulă de oxigen, Intel trebuie să reacţioneze rapid, grăbind sosirea chipseturilor de 10 nm pentru notebook-uri şi tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×