Donald Trump afirmă că Huawei ar putea fi parte a unei înţelegeri cu China, deşi consideră firma "foarte periculoasă"

3.375 ori
<b>Donald Trump afirmă că Huawei ar putea fi parte a unei înţelegeri cu China, deşi consideră firma "foarte periculoasă"</b>După o serie de atacuri la adresa Huawei ce par fatale, precum interdicţii de a folosi tehnologii vitale, acum Donald Trump dezvăluie că e gata de o înţelegere cu China. Preşedintele SUA e gata să negocieze cu statul chinez, iar Huawei ar putea fi folosit

După o serie de atacuri la adresa Huawei ce par fatale, precum interdicţii de a folosi tehnologii vitale, acum Donald Trump dezvăluie că e gata de o înţelegere cu China. Preşedintele SUA e gata să negocieze cu statul chinez, iar Huawei ar putea fi folosită ca monedă de schimb.

Huawei şi cele 68 de companii afiliate au fost lovite cu interdicţii la nivel de hardware şi software. Au pierdut sprijinul partenerilor, contracte şi dreptul de a folosi Google Play Store, nuclee ARM pe procesoare, tehnologii WiFi, USB şi SD. În ultimele 24 de ore a avut loc o întâlnire la Casa Alba, unde Donald Trump a detaliat toate aceste măsuri şi ce urmează după ele.

Iată câteva citate din discursul lui Trump:

„Huawei este foarte periculoasă. Uitaţi-vă ce au făcut din punct de vedere al securităţii, din punct de vedere militar. E foarte periculoasă. E totuşi posibil ca Huawei să fie inclusă într-un soi de înţelegere comercială. Dacă am cădea la înţelegere cu China, mi-aş imagina că Huawei poate va fi inclusă într-un mod sau altul.

Ce vrea SUA este să ajungă la o înţelegere cu China, căreia îi este datoare cu multe trilioane de dolari. Trebuie subliniat şi că SUA a crescut tarifele aplicate produselor aduse din China cu 200 de miliarde de dolari, trecând taxele de la 10% la 25%. China a taxat şi ea cu 60 de miliarde de dolari în plus produsele americane, ca replică.

Pe 10 mai au avut loc discuţii între reprezentanţii celor două ţări, dar fără prea mare succes. Cât despre afirmaţiile lui Trump, e cel puţin iresponsabil să numeşti ceva "foarte periculos pentru securitate" şi apoi să spui că eşti gata să negociezi pe tema asta. La Huawei nu probabil va funcţiona negocierea ca la ZTE, cu schimbarea de directori numiţi de americani, deci suntem curioşi ce compromis vor face chinezii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×