Efectele interdicţiei americane asupra Huawei: scădere de vânzări cu 60 de milioane de unităţi, 30 de miliarde de dolari pierdute pe 2 ani

2.420 ori
<b>Efectele interdicţiei americane asupra Huawei: scădere de vânzări cu 60 de milioane de unităţi, 30 de miliarde de dolari pierdute pe 2 ani</b>Sunt sigur că vă întrebaţi în ce măsură va fi afectat businessul Huawei de interdicţia impusă de SUA la utilizarea serviciilor Google pe Android. Ei bine, azi avem în sfârşit magnitudinea problemei şi aflăm că Huawei ar putea avea o scădere de vânzări de

Sunt sigur că vă întrebaţi în ce măsură va fi afectat businessul Huawei de interdicţia impusă de SUA la utilizarea serviciilor Google pe Android. Ei bine, azi avem în sfârşit magnitudinea problemei şi aflăm că Huawei ar putea avea o scădere de vânzări de telefoane cu până la 60 de milioane de de unităţi la nivel internaţional.

Conform reprezentanţilor companiei, se aşteaptă un picaj între 40 şi 60 de milioane de unităţi, asta la nivel de livrări de smartphone-uri pe plan internaţional. Totul din cauza trecerii pe lista neagră a lui Donald Trump. Cea mai mare firma tech din China face în continuare calcule şi caută soluţii pentru a îşi reveni. S-ar lua în calcul chiar retragerea lui Honor 20, telefon anunţat luna trecută.

Terminalul ar trebui să înceapă să se vândă în Europa pe 21 iunie, dar chinezii se tem de o cerere scăzută. Deja operatorii din Franţa au respins listarea acestui telefon în oferta lor. Revenind la intervalul de 40-60 de milioane de unităţi, ca idee Huawei a livrat 206 milioane de telefoane în 2018, iar jumătate dintre ele au fost pe plan internaţional.

În ultimele ore, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei a confirmat că gigantul pe care îl conduce a înregistrat deja o scădere cu 40% a livrărilor de telefoane la nivel internaţional şi asta doar în ultima lună. Ren se aşteaptă la o scădere de venituri de 30 de miliarde de dolari în următorii 2 ani, din cauza interdicţiilor de la Washington.

Acelaşi fondator Huawei s-a declarat surprins cu privire la ferocitatea atacurilor americane, dar a subliniat că în ciuda problemelor Huawei nu va da afară angajaţi şi nici nu va tăia din bugetul de cercetare şi dezvoltare. În cadrul unei discuţii la o conferinţă din Shenzhen cu reprezentanţi MIT, Ren Zhengfei a declarat următoarele:

„Nu ne aşteptam ca daunele să fie atât de mari. Am făcut ceva pregătiri şi aş putea face o analogie cu un avion lovit. Am protejat motorul şi rezervorul de combustibil, dar nu şi celelalte componente. Nu ne aşteptam ca SUA să ne atace cu atâta hotărâre şi pe o scară atât de mare.”

După toate acestea vom deveni şi mai puternici. Suntem păsările care nu vor muri niciodată.

Ren a estimat şi că în 2019 şi 2020 veniturile companiei vor stagna la cota de 100 de miliarde de dolari. În 2018 suma a fost de 107.1 miliarde de dolari, iar ascensiunea 5G şi a pliabilelor ar fi trebuit să aducă un boost de venituri pentru Huawei. De abia în 2021 se întrezăreşte acum şansa unei reveniri, după cum a declarat acelaşi fondator optimist.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×