Ericsson colaborează cu RCS&RDS la modernizarea și pregătirea rețelei Digi Mobil pentru serviciile 5G și IoT

3.050 ori
<b>Ericsson colaborează cu RCS&RDS la modernizarea și pregătirea rețelei Digi Mobil pentru serviciile 5G și IoT</b>Continuă veștile inedite astăzi, zi în care aflăm că celebrul producător de echipamente de comunicații Ericsson va colabora cu RCS&RDS la modernizarea și pregătirea rețelei Digi Mobil pentru serviciile 5G și pentru zona Internet of Things

Un comunicat de presă proaspăt sosit în inbox-ul nostru ne aduce o veste spectaculoasă, aceea că celebrul producător de soluții telecom Ericsson va colabora cu RCS&RDS la modernizarea și pregătirea rețelei Digi Mobil pentru servicii 4G și IOT. Este vorba despre un contract multianual ce marchează prima colaborare dintre cele două companii la nivel local și va ajuta Digi Mobil să se pregătească pentru introducerea serviciilor 5G și IOT comercial pe plan local. 

Implementarea sistemului radio Ericsson va începe din decembrie 2017 în București și aflăm că Ericsson va moderniza rețeaua Digi Mobil pentru a fi oferite astfel servicii îmbunătățite de broadband mobil. Echipamentele deja existente în rețeaua Digi vor fi înlocuite cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul Ericsson, produse ce pot susține tehnologii precum NarrowBand-IoT și 5G.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte executiv RCS&RDS a declarat următoarele:

Colaborând cu Ericsson, vom putea beneficia de experiența și expertiza globală a echipei lor pentru a moderniza semnificativ rețeaua noastră radio, astfel încât să putem susține eficient creșterea constantă a consumului de date și Internet. Soluțiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate rețelei noastre, permițându-ne să ajungem la mai mulți consumatori din București, cel mai mare oraș din România, oferind, în același timp, servicii sigure și de o calitate superioară pentru utilizatorii existenți.

Pe primul loc se află modernizare rețelei din București și din alte orașe mari, iar contractul prevede și implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS) ce pot susține servicii 3G și 4G, pregătind, în același timp rețeaua pentru trecerea la 5G. Datorită suportului pentru serviciile IoT, RCS&RDS va putea lansa rapid soluții inovatoare B2B pe piață. 

Din partea lui Arun Bansal (Senior VP și director pe zona europeană și America Latină din cadrul Ericsson) aflăm că operatorii au nevoie de soluții pe care să le implementeze de pe acum în rețelele lor pentru a face față creșterii serviciilor curente și pentru a se pregăti pentru 5G. Este într-adevăr un pas uriaș pentru operatorul Digi Mobil și așteptăm cu nerăbdare transformarea datorată implicării Ericsson!

 
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×