Digi Mobil poartă discuții pentru pregătirea rețelei 5G; aflăm și câți clienți avea operatorul la sfârșitul primului trimestru din 2017!

4.245 ori
<b>Digi Mobil poartă discuții pentru pregătirea rețelei 5G; aflăm și câți clienți avea operatorul la sfârșitul primului trimestru din 2017!</b>După testele 5G realizate de operatorii Telekom și Orange și anunțarea planurilor de implementare a acestui serviciu de conectiviate, este și rândul Digi Mobil să își dezvăluie planurile de viitor. Aflăm că firma poartă deja discuții pentru pregătirea

Evenimentul celor de la Digi Mobil desfășurat în această dimineață ne-a adus vești despre lansarea serviciului Apel 4G, despre cum stăm la capitolul acoperire 4G în acest moment, dar și informații referitoare la planurile pe care le are operatorul pentru viitor. Printre acestea se numără și implementarea tehnologiei 5G, motiv pentru care compania poartă în acest moment discuții cu diverși furnizori în vederea pregătirii rețelei.

Vice-președintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu declară că tehnologia 5G va fi introdusă comercial cândva peste aproximativ 3 ani, odată ce sistemul va fi standardizat. Noua tehnologie 5G nu înseamnă doar o viteză mai mare de acces la internet, ci un întreg ecosistem - o modalitate prin care comunicațiile mobile și fixe vor fi introduse în mai multe proiecte precum este cazul Smart City, oraș interconectat.

Vor exista și sisteme speciale prin care automobilele vor comunica între ele în timp real și astfel evita accidente sau aglomerații le urbane, dar și sisteme de iluminat inteligent sau parcări inteligente operate prin intermediul 5G. Am aflat deja că numărul de antene 4G a crescut serios încă de la debutul din 2015 și că la ora actuală există 853 antene 4G în banda de 2600 MHz, respectiv 1870 antene în banda de 2100 MHz.

În zona 3G sunt prezente 3836 antene și aparent operatorul va continua să extindă și această rețea tocmai datorită faptului că în continuare există un număr mare de terminale 3G. Acoperirea este de 99% din populație în 3G și se așteaptă ca traficul să scadă încă din acest an pe fondul extinderii 4G. Aflăm că în total, traficul de date în rețeaua RCS&RDS a crescut de la 2,8 milioane de gigabiți în 2016 la 5,45 milioane de gigabiți în mai 2017.

Referitor la numărul de clienți, cifrele indicau 3.305.000 utilizatori la finalul primului trimestru, asta în vreme ce anul trecut în aceeași perioadă erau menționați 2.840.000 clienți. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×