Huawei este investigată pentru activităţi ilegale şi vânzare de echipament Iranului; Ar putea avea soarta ZTE

2.097 ori
<b>Huawei este investigată pentru activităţi ilegale şi vânzare de echipament Iranului; Ar putea avea soarta ZTE</b>După ce săptămâna trecută ZTE era luată în colimator de SUA ca urmare a afacerilor încheiat cu Iran chiar și în ciuda interdicțiilor, se pare că acum și Huawei va suferi aceeași soartă. Descoperim că o investigație a fost pornită

Încă un capitol din războiul comercial dintre SUA şi China se desfăşoară în această săptămână. Săptămâna trecută ZTE era luată în colimator şi i se poprea accesul la Snapdragon şi Android. Acum Huawei e pe cale să sufere sancţiuni similare, pentru că în SUA a început o investigaţie cu privire la vânzări ilegale de echipament spre Iran.

Povestea e simplă: vinzi produse spre Iran şi Coreea de Nord, care au embargo pus de SUA (şi multe alte naţiuni), eşti penalizat în Statele Unite şi nu mai prinzi nici un contract. Wall Street Journal a scris prima despre subiect, având surse la Ministerul de Justiţie, care afirmă că a început investigaţia. Dacă Huawei păţeşte ca ZTE, poziţia sa din SUA ar fi şi mai şubrezită, iar valoarea companiei de 92.5 miliarde de dolari ar putea pica serios. Deja Huawei a avut interzis la colaborarea cu AT&T, Verizon si Best Buy la început de an.

Faţă de ZTE totuşi Huawei îşi produce singură procesoarele, dar dacă primesc interdicţie la utilizarea lui Android ar fi o mare lovitură. Trebuie spus că nici ZTE nu e 100% sigură că Google îi va interzice utilizarea OS-ului său mobil, deci mai sunt speranţe. Huawei a mai fost investigată de autorităţile din SUA şi cu 2 ani în urmă. Pe atunci era citată pentru exporturi directe şi indirecte de tehnologie americană pe parcursul a 5 ani spre țări care susţin terorismul. Pe listă erau Cuba, Iran, Coreea de Nord, Sudan şi Siria.

Huawei a reuşit să scape fără consecinţe prea grave atunci, dar era altcineva la Casa Alba. Compania are 180.000 de angajaţi la nivel global şi tot încearcă să pătrundă pe piaţa din SUA, după ce o domină autoritar pe cea din China şi stă foarte bine şi în Europa.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×