Huawei lansează o soluţie GPU Turbo pentru gamerii de pe mobil

988 ori
<b>Huawei lansează o soluţie GPU Turbo pentru gamerii de pe mobil</b>În acest an flagship-urile Huawei nu s-au remarcat prin puterea de procesare oferită, asta pentru că firma asiatică a decis să aducă un procesor lansat în 2017. Cum era de așteptat nici la nivel de grafică nu am avut parte de rezultate deosebite

Huawei nu s-a remarcat în mod deosebit prin puterea de procesare a flagship-urilor sale în ultimii ani şi chiar dacă a plusat pe partea de AI, performanța procesoarelor şi mai ales a GPU-urilor e sub Snapdragon-uri şi Apple A-uri. Producătorul chinez vrea să schimbe această percepţie prin intermediul proiectului Honor GPU Turbo.

Noua soluţie îmbunătăţeşte procesarea grafică şi eficienţa sa cu până la 60%, reducând şi consumul cu 30%. Teoretic ni se promite că tehnologia cea nouă le ia faţa celor de la Apple şi Samsung, dar suntem precauţi cu afirmaţii de gen. Reţineţi că această tehnologie de GPU se referă strict la gaming, nu şi la alte sarcini. Testele realizate de chinezi au implicat jocuri precum Honour of Kings şi evident PUBG.

Soluţia debutează pe Honor Play, un telefon de buget lansat în Beijing în ultimele ore şi destinat gamerilor cu buget restrâns. Va ajunge şi pe alte telefoane în trimestrul 3 al anului, probabil pe modele noi Mate şi Honor. Nu e de mirare să vedem China aşa implicată în gaming, Tencent fiind cel mai mare producător de jocuri de pe glob, iar piaţa chineză având peste 600 de milioane de gameri.

Aceştia au generat 25% dintre veniturile globale ale segmentului în 2017. Unităţile de procesare grafică au multiple obstacole în calea atingerii de performanţe deosebite, de la disiparea căldurii, spaţiul restrâns pe mobil, consumul de energie şi altele de gen. Rămâne de văzut dacă ni se pregăteşte şi o nouă generaţie de GPU pe măsura acestei soluţii.

Până atunci în benchmark-uri Huawei e clar sub concurență, asa cum a arătat și recenzia noastră pentru Huawei P20 Pro. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×