Gata cu trollajul anonim! În China va fi obligatoriu să te identifici pentru a posta comentarii pe web

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 743 ori
<b>Gata cu trollajul anonim! În China va fi obligatoriu să te identifici pentru a posta comentarii pe web</b>Online-ul din China suferă o mare schimbare astăzi și asta pentru că s-a luat decizia ca orice utilizator ce comentează online pe forumuri, bloguri sau rețele de socializare să își dezvăluie identitatea. Asta înseamnă că poporul chinez va știi

China va pune în aplicare o nouă legislaţie legată de online, care obligă persoanele ce postează pe Internet să aibă identitatea la vedere când postează comentarii. E vorba despre comentariile pe bloguri şi orice platformă de socializare sau comunicare.

Utilizatorii din China trebuia să îşi confirme identitatea reală, iar măsura intră în vigoare de la 1 octombrie. Autorităţile vor solicita marilor firme tech să înregistreze identităţile celor care comentează pe Internet, inclusiv pe forumuri. Măsura a fost luată pentru a descuraja fenomenul de fake news, zvonuri alarmante şi "mesaje ilegale".

Cenzura

Practic dacă ai o discuţie aprinsă pe un forum despre piaţa Tiananmen poţi să fii săltat şi dus la poliţie. Aceasta este doar una dintre măsurile tot mai aspre luate de guvernul chinez în ultimele luni. E încă o modalitate de a cenzura Internetul şi aşa ştirbit de libertate în China. Recent autorităţile au emis un ordin celor 3 mari operatori locali, China Mobile, China Telecom şi China Unicom să blocheze toate VPN-urile personale până pe 1 februarie 2018.

Facebook, Whatsapp şi Snapchat au avut de suferit în urma măsurilor noi. Au picat şi două platforme video foarte populare în China, AcFun şi Bilibili, care au dispărut peste noapte. Cu astfel de încălcări ale libertăţii de exprimare, China se duce înapoi cu decenii bune şi trage un semnal de alarmă care ar trebui să ne facă şi noi mai vigilenţi la măsurile "Big Brother" şi altele de gen adoptate de Guvernul nostru.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×