Microsoft vrea să ne facă să renunţăm definitiv la parole; Iată cum!

1.541 ori
<b>Microsoft vrea să ne facă să renunţăm definitiv la parole; Iată cum!</b>Pe parcursul acestui an 2017 au fost semnalate și numeroase probleme la nivel de securitate, inclusiv pe smartphone-uri. În acest sens cei de la Microsoft vor să ne facă să renunțăm definitiv la parole se pare și pentru a ajunge la această

2017 a fost un an al problemelor spinoase de securitate, între atacurile cibernetice pornite din Coreea de Nord şi hacking-ul la nivel de alegeri prezidenţiale din State, descoperit tot în ultimele 12 luni. Nici nu mai vorbim despre marele hack HBO şi WannaCry sau obişnuitele probleme Yahoo. Ca atare ar părea bizar că există un gigant tech care vrea să ne scape de parole. Ideea e totuşi bună şi o aflaţi mai jos.

O bună parte din populaţia de pe glob încă foloseşte parole precum "123456" sau "Password" pentru a îşi proteja datele sensibile. Microsoft consideră că a venit momentul să pensionăm conceptul de parolă şi are o postare detaliată pe blogul oficial. Compania consideră că parolele nu ar mai trebui să fie prima linie de apărare contra atacurilor cibernetice, pentru că aceste combinații slabe de caractere și cifre au fost principala vulnerabilitate în ultimul an.

Microsoft

MS subliniază şi că e greu să găseşti o parolă greu de spart în ziua de azi, una care să aibă şi destule caractere speciale, cifre şi litere cu CAPS, dar să fie şi uşor de ţinut minte. Gigantul din Redmond vrea ca "utilizatorul să fie parola" pe viitor. Bret Arsenault, vicepreşedinte corporate şi şef pe secţiunea de securitate a informaţiei la Microsoft a afirmat că timp de decenii industria s-a axat pe securizarea de terminale, dar acum e momentul pentru securizarea individului.

Microsoft dă ca exemplu propriul sistem Hello, cel de autentificare biometrică folosind webcam-urile/scanarea facială. Trebuie spus şi că firma fondată de Bill Gates este un membru important al alianţei FIDO (Fast Identity Online), care dezvoltă standarduri noi pentru securitate. Compania a mai făcut paşi în această direcţie prin lansarea lui Microsoft Authenticator, care trimite o notificare spre telefon când vreţi să vă logaţi pe un terminal. Dacă aprobaţi cererea de logare e totul OK.

Şi Google a încercat un sistem nou de eliminare a parolelor, dorind să ofere un combo dintre scanarea facială, modul în care scriem şi felul în care ne mişcăm. Apple pregăteşte de asemenea ceva de gen, iar primul pas a fost deja făcut prin Face ID. O lume fara parole pare tot mai aproape.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×