Google a transferat aproximativ 20 miliarde euro către Insulele Bermude în 2017 pentru a plăti taxe mai mici

1.086 ori
<b>Google a transferat aproximativ 20 miliarde euro către Insulele Bermude în 2017 pentru a plăti taxe mai mici</b>An de an aflăm despre strategia complet legală practicată de către Google pentru a plăti taxe mai mici, așa numita schemă financiară cunoscută drept "Double Irish, Dutch Sandwich". Marele G transferă astfel sume importante

An de an aflăm despre strategia complet legală practicată de către Google pentru a plăti taxe mai mici, așa numita schemă financiară cunoscută drept "Double Irish, Dutch Sandwich". Marele G transferă astfel sume importante de bani prin intermediul societății Google Netherlands Holdings BV din Insulele Bermude pentru a evita plata unor impozite care ajung la sume de miliarde de euro.

Vestea dezvăluită astăzi este că sumele pe care Google le-a transferat în acest mod pe parcursul lui 2017 au fost cu de 19.9 miliarde de euro cu 4 miliarde de dolari mai mult decât în 2016. Tehnica în sine se referă la transferul veniturilor realizate de către o filială irlandeză către o societate din Olanda fără angajați, care ulterior le transfer către o căsuță poștală din Insulele Bermude - care este deținută de altă companie înregistrată în Irlanda. 

Această metodă a fost folosită de către Google și în anii trecuți, fiind transferați 10.7 miliarde de euro în 2014 către Insulele Bermude, 14.9 miliarde euro în 2015, respectiv 15.9 miliarde de euro în 2016. Tehnica este complet legală și Google afirmă că plătește toate taxele datorate și că respectă legislația fiscală în toate țările în care operează la nivel mondial. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×