Google cumpără platforma Internet of Things Xively de la LogMeIn contra sumei de 50 de milioane de dolari

1.064 ori
<b>Google cumpără platforma Internet of Things Xively de la LogMeIn contra sumei de 50 de milioane de dolari</b>Pe acest final de săptămână, cei de la Google au mai făcut o mutare în zona Internet of Things odată cu achiziția platformei Xively de la LogMeIn. Pentru aceasta marele G a plătit suma de 50 milioane de dolari și este vorba despre

Google face o nouă mutare pe piaţa Internet of Things, cumpărând platforma Xively de la cei de la LogMeIn. Plăteşte 50 de milioane de dolari pentru tranzacţie şi cu această ocazie îi oferă lui Google Cloud o platformă Internet of Things atât de necesară.

Marele G a confirmat printr-o postare pe blogul oficial achiziţia, indicând şi că vrea să se folosească de ea ca o modalitate de a intra pe piaţa Internet of Things, care are potenţialul de a ajunge la 20 de miliarde de device-uri interconectate până în 2020. Xively va permite designerilor de aparate, electronice şi electrocasnice să integreze conectivitatea direct în procesul de design.

Se va realiza şi o conexiune pe bază de cloud între utilizator şi aparatul în sine. LogMeIn este compania de la care Google cumpără platforma şi a declarat că Google Cloud se potriveşte la fix cu soluţia lor. Gigantul motoarelor de cautare generează 1 miliard de dolari pe trimestru din segmentul cloud şi chiar dacă mai are până va concura la acelaşi nivel cu Amazon şi Microsoft, face paşi mari în cea direcţie.

Cucerirea zonei Internet of Things ar fi o soluţie. Problema cu electrocasnicele şi electronicele interconectate e că sunt multe standarduri, mulţi producători, soluţii de securitate, iar interconectarea lor poate fi o problemă uneori. Unificate de Google cu propria platformă, produsele de gen ar putea arăta mai coerent pe viitor. Google pune la bătaie şi extra securitate, analytics, machine learning şi scalare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×