Google plănuiește achiziția startup-ului foto Lytro pentru suma de 40 milioane de dolari

Autor:  | Publicat în:  Google 738 ori
<b>Google plănuiește achiziția startup-ului foto Lytro pentru suma de 40 milioane de dolari</b>Multe companii gigant aleg să achiziționeze startup-uri ce au venit cu idei inedite, fiind și cazul celor de la Google. Potrivit unui raport sosit online, s-ar părea că marele G este pregătit să scoată din buzunar suma de 40 milioane de dolari

Prin intermediul unui raport sosit online din partea celor de la TechCrunch, descoperim astăzi detalii despre următoarea achiziție pe care o plănuiesc cei de la Google în perioada următoare. Se pare că este vorba despre startup-ul foto Lytro pentru care marele G ar fi gata pregătit să scoată din buzunare suma de 40 milioane de dolari, modalitate prin care va pune mâna pe tehnologia firmei ce constă în refocalizarea imaginilor după fotografiere.

Acest start-up a apărut în vizor în 2011, atunci când dezvăluia tehnologia "light field" oferită la bordul unui aparat foto cu design neobișnuit ce avea abilitatea de refocalizare a imaginilor după captura acestora. În 2012 a sosit primul aparat cu această tehnologie la un preț de 400 dolari, iar acum Google intră în scenă pentru o eventuală preluare.

Motivul principal pentru care se dorește achiziția acestei companii pare a fi reprezentat de implicările tehnologiei Light Field în zona de realitate virtuală. Google ar urma să pună tehnologia la treabă și în aplicația recentă "Welcome to Light Fields" ce a fost lansată pe Steam și permite explorarea mediului VR într-un mod descris drept inedit. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×