Misteriosul Fuchsia OS de la Google primeşte primele capturi de ecran, realizate pe telefon şi tabletă (Video)

424 ori
<b>Misteriosul Fuchsia OS de la Google primeşte primele capturi de ecran, realizate pe telefon şi tabletă (Video)</b>După o lungă perioadă de absență din mediul online, iată că Fuchsia OS își face din nou apariția și de această dată alături de o serie de capturi de ecran. Vedem totodată și un soi de video de prezentare și aflăm că debutul său ar putea avea loc abia

Google are două proiecte mari software, care au rămas acoperite de mister în ultimii 2 ani. E vorba despre platformele Fuchsia şi Andromeda. Dacă despre Andromeda nu mai avem indicii de ceva vreme, Fuchsia avea logo-ul confirmat în martie, iar acum ni se dezvăluie în primele capturi de ecran.

Fuchsia OS

La ultima scăpare aflam că acest OS era menit pentru sistemele şi soluţiile Internet of things. Kernel-ul Magenta era diferit de cel folosit pe Chrome OS şi Android. Ei bine în aceste capturi vedem platforma rulând pe terminale mobile. Interfaţa poartă numele de cod "Armadillo" şi primeşte un demo în clipul de mai jos. Se pare că persoanele care se pricep să lucreze cu cod pot deja să descarce codul sursă, să îl compileze ca APK şi apoi să ruleze softul pe un terminal Android.

Tastatura Fuchsia OS

Fuchsia are o interfaţă formatata ca o listă verticală scrollabilă, ce include fotografia de profil, data, locul unde se află utilizatorul şi un icon pentru baterie în centru. Deasupra zonei de profil se află asa numitele "Story cards", care afişează aplicaţiile deschise recent. Sub profil găsim o listă de sugestii pentru programul zilei respective (cu posibilitate de scroll).

Fuchsia OS

Un buton Home este la rândul său în ecuaţie. Se pare că Fuchsia OS va permite şi suprapunerea aplicaţiilor una peste alta, printr-o simplă apasare lungă. Astfel va porni un mod split screen care va avea multiple configuraţii. Asta înseamnă că putem folosi două aplicaţii împărţind ecranul în două pe orizontală, verticală şi chiar să adăugăm o a treia aplicaţie.

Fuchsia OS

Tastatura nu e cea stock din Android şi are un fundal negru. Aparent şi Google Now este inclus în pachet. Trecerea de la un kernel pe bază de Linux la unul proprietar Magenta e importantă şi duce Google într-o epocă în care aplicaţiile pot rula la 120 FPS şi dispar procesele cu Oracle. Se vede totuşi ca platforma e la început, deci mai avem de aşteptat până se va concretiza. Experţii vorbesc despre 2020 ca termen realist.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×