Google închide serviciul de prescurtare a link-urilor goo.gl

2.294 ori
<b>Google închide serviciul de prescurtare a link-urilor goo.gl</b>Suntem informați astăzi de faptul că cei de la Google au în plan închiderea serviciul de prescurtare a link-urilor numit Goo.gl, soluție care din data de 13 aprilie va fi retrasă de pe piață. În cazul în care nu știați, acest serviciu este folosit

Începând cu 13 aprilie, Google oprește suportul pentru serviciului de prescurtare a link-urilor - Google URL Shortener lansat în 2009. Începând cu această dată platforma nu va mai putea crea link-uri noi, totuși va permite utilizarea link-urilor deja create până pe 30 martie 2019. 

Totuși, asta nu înseamnă că Google ne lasă cu ochii în soare. În schimbul platformei Goo.gl vine Firebase Dynamic Links, aceasta fiind o etapă nouă în dezvoltarea link-urilor. Noua platformă (care va trebui integrată de către developeri în aplicațiile și site-urile lor) va permite ca unul și același link să acționeze diferit în dependență de platformă, fie că e pe iOS, Android sau Desktop. 

Așa că astfel de link-uri nu vor deschide o simplă pagină web, ci un anumit tab dintr-o oarecare aplicație, un mesaj personalizat etc. În cuvinte toată chestia asta e destul de complicată, dar iată un video care explică avantajele ideii de Firebase Dynamic Links.

Unica mea temere este că această idee are nevoie de ceva timp pentru a intra în mase și a lucra corespunzător conceptului. Până atunci vă puteți folosi fără griji de platforma de prescurtare a link-urilor bitly.com. Apropo, Mobilissimo folosește această serviciu, fiind chiar integrat în domain: mbls.ro. Bitly este ceva mai flexibil ca goo.gl și permite să duci o statistică a fiecărui link prescurtat. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×