LG va lansa noi produse AI sub brandul ThinQ

936 ori
<b>LG va lansa noi produse AI sub brandul ThinQ</b>Pentru anul viitor sud-coreenii de la LG Electronics au în plan lansarea unor noi produse sub brandul ThinQ, dispozitive ce se vor baza pe AI, adică inteligență artificială. Printre acestea se vor număra electrocasnice interconectate

LG îşi accelerează dezvoltare de produse pe bază de AI, pe care le va lansa sub brandul ThinQ în perioada următoare. La o căutare rapidă legată de ThinQ, aflăm că proiectul se numea de fapt SmartThingQ şi avea de-a face cu electrocasnicele interconectate.

LG ThinQ

Pe viitor, în cadrul ThingQ vom vedea produse din zona TV, frigidere, electronice şi servicii. Toate se vor baza pe deep learning şi vor putea comunica între ele. LG afirmă că produsele sale vor folosi o tehnologie AI proprietară, DeepThinQ, dar şi soluţiile partenerilor, fără a menţiona clar despre ce funcţii e vorba. Compania coreeană are deja electrocasnice smart pe piaţă, care se pot interconecta şi controla de pe Google Home spre exemplu.

Tot mai multe firme au abordat AI-ul în ultima vreme, lansând difuzoare smart, telefoane mai inteligente sau incluzând asistenţi virtuali pe terminalele lor. Huawei are NPU-ul pe Mate 10 Pro, Samsung are Bixby și pregătește un difuzor inteligent, iar Apple pune AI-ul la treabă pentru recunoaștere facială și AR. LG a deschis un laborator de cercetare a inteligenţei artificiale în Seoul, unde se ocupă cu dezvoltarea la nivel de control vocal, senzori şi imagine. E clar faptul că AI-ul împreună cu ascensiunea tehnologiei 5G vor schimba radical modul în care ne raportăm la electronicele şi electrocasnicele noastre.

Nu pot să nu mă gândesc că vom vedea la un moment dat şi un telefon LG cu AI.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×