Google renunţă la Project Tango, alege calea celor de la Apple prin tehnologia ARCore

1.235 ori
<b>Google renunţă la Project Tango, alege calea celor de la Apple prin tehnologia ARCore</b>Cu toate că Project Tango avea mare potențial, fiind lansate chiar și smartphone-uri cu asemenea tehnologii la bord din partea Lenovo și ASUS, iată că Google decide să renunțe la acest proiect. Se va continua însă lucrul în domeniul

Google a tot încercat să împingă în faţă Project Tango prin parteneriate cu Intel şi Lenovo, dar se pare că renunţă în cele din urmă la proiect. Debuta în 2014 ca un sistem ce folosea senzori optici pentru scanarea adâncimii imaginii şi cartografierea 3D, iar acum a ajuns la final de carieră. Se pare că Google va merge pe mâna unei tehnologii similare cu cea Apple, numita ARCore.

Google Project Tango

Marele G dorea să creeze telefoane şi tablete care se poată randa şi cartografia perfect mediul din jurul lor. Doreau să creeze hărţi indoors pentru muzee şi mall-uri şi am văzut tablete şi telefoane cu multiple camere în spate pentru acest scop. Evident se punea accent şi pe augmented reality. Lenovo Phab 2 Pro a fost primul smartphone cu Project Tango şi la un moment dat proiectul se unise cu Intel RealSense, care avea acelaşi concept.

Totuşi vânzările scăzute şi lipsa de interes a publicului şi a companiilor au dus la anularea proiectului. Apple face o treabă mult mai bună cu ARKit, care a fost validat de Google prin imitarea sa. Soluţia Apple foloseşte pur şi simplu imaginea capturată de cameră şi AI pentru a crea o hartă 3D a zonei din jur. Nu are nevoie de extra senzori şi a putut fi implementat imediat pe milioane de iPhone-uri.

Google foloseşte acum ceva numit ARCore, care se vrea a fi un răspuns pentru ARKit, gurile rele ar zice chiar o clonă. ARCore este un software development kit, prin care Google le permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii mixed reality. Foloseşte detectarea mişcării, estimarea luminii şi înţelegerea dimensiunilor mediului din jur.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×