Huawei pierde şi suportul SD, WiFi, USB; Nu mai poate produce terminale cu aceste standarde, sau participa la proiecte

8.765 ori
<b>Huawei pierde şi suportul SD, WiFi, USB; Nu mai poate produce terminale cu aceste standarde, sau participa la proiecte</b>Ieri mă întrebam oare ce mai poate pierde Huawei după dreptul de a produce procesoare cu nuclee ARM şi accesul la Play Store. Iată că azi Huawei a pierdut şi dreptul de a folosi tehnologie WiFi, USB şi carduri SD. Avem detalii mai jos.

Ieri mă întrebam oare ce mai poate pierde Huawei după dreptul de a produce procesoare cu nuclee ARM şi accesul la Play Store. Iată că azi Huawei a pierdut şi dreptul de a folosi tehnologie WiFi, USB şi carduri SD. Avem detalii mai jos.

Întâi am aflat că Huawei nu mai poate produce terminale cu slot-uri SD, pentru că Asociaţia SD nu mai vrea să lucreze cu compania chineză. A înlăturat deja Huawei de pe lista de companii partenere. Ce e drept Huawei are deja cardurile proprietare Nano Memory, deci are alternative. SD Association are sediul în California, deci ca firmă americană era de aşteptat să respingă colaborarea cu Huawei.

Între timp WiFi Alliance, autoritatea care certifica şi dezvolta tehnologiile WiFi, dar le şi standardizează a limitat accesul Huawei la tehnologiile pe care le păstoreşte. Compania chineză nu mai poate participa la proiecte şi activităţi care implică tehnologii WiFi. Huawei poate oferi şi produce dispozitive cu capacităţi WiFi, dar nu va avea nici o influenţă asupra dezvoltării de standarde şi tehnologii WiFi.

Huawei a pierdut şi statutul de membru JEDEC, care setează standardele pentru cipuri şi semiconductori, inclusiv pentru USB. E interesant de JEDEC încă listează un senior manager Huawei ca director al organizaţiei. Huawei şi-ar fi dat demisia din organizaţie de bună voie, până se ridică restricţiile americanilor. Gluma se îngroaşă pe zi ce trece şi China trebuie să vină cu o pârghie pentru a îndupleca statul american, până nu e prea târziu.

Daca la Android Google sunt alternative, la nuclee ARM si tehnologii standardizate nu există așa ceva. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×