Huawei nu e foarte sigură dacă poate folosi Android pe terminalele sale, cu tot cu Google Services

3.324 ori
<b>Huawei nu e foarte sigură dacă poate folosi Android pe terminalele sale, cu tot cu Google Services</b>Atunci când am scris despre faptul că Donald Trump şi Huawei s-au împăcat prin anunţul de acum câteva zile, exprimam şi ceva precauţie. Asta pentru că trebuie făcute precizări cu privire la CE au voie să vândă companiile

Atunci când am scris despre faptul că Donald Trump şi Huawei s-au împăcat prin anunţul de acum câteva zile, exprimam şi ceva precauţie. Asta pentru că trebuie făcute precizări cu privire la CE au voie să vândă companiile americane spre Huawei şi în ce condiţii. În acest moment aflăm de la Reuters că Huawei nu e chiar foarte sigură dacă poate să îşi reia utilizarea de Android cu Google Services pe terminalele sale.

Vă reamintesc că în weekend-ul trecut preşedintele Donald Trump anunţase că va ridica interdicţia care bloca firmele americane din a vinde produse spre Huawei. Cu amendamentul "doar în condiţiile în care nu este pusă în pericol siguranţa naţională". Totul este foarte vag, de aceea Huawei e într-un fel de standby. Iată declaraţia oficială trimisă de Huawei spre Reuters:

Am luat la cunoştinţă comentariile preşedintelui Trump cu privire la Huawei de pe parcursul weekendului şi vom aştepta indicaţii de la Departamentul de Comerţ, dar nu avem altceva de adăugat în acest moment.

Trebuie ca acel Departament să precizeze şi dacă Android cu ale sale Google Play Services intră sub incidenţa noii hotărâri sau nu. Pare de domeniul eviden'ei că aşa e, dar Huawei nu vrea să se joace cu focul şi preferă să fie precaută. Aş vrea să subliniez şi ce rol important a avut Google cu presiunea să asupra autorităţilor în încercarea de a ridica interdicţia.

Google avea mult de pierdut, prin sute de milioane de terminale Huawei rămase fără Android. Asta plus sute de milioane de smartphone-uri care ar fi folosit un OS vulnerabil (HongMeng), care la rândul său ar fi infectat terminalele cu Android prin serviciile de chat şi transferuri de fişiere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×