IBM a creat stocarea optică care e de 50 de ori mai rapidă decât cea flash

1.761 ori
<b>IBM a creat stocarea optică care e de 50 de ori mai rapidă decât cea flash</b>Aflăm astăzi despre cea mai nouă creație a celor de la IBM, și anume stocarea optică. Această nouă tehnologie descoperită este de 50 ori mai rapidă decât stocarea flash disponibilă la ora actuală. Deși acest nou produs este cu adevărat interesant, rămân

Cei de la IBM au creat un nou tip de stocare, care ar urma să o înlocuiască pe cea flash pe viitor. O tehnologie cunoscută ca Phase Change Memory (PCM) aduce această revoluţie a memoriei, prin cateva modificări.

Interesant e că stocarea pe bază de cristale e folosită pe discurile optice şi alte tehnologii de 15 ani, dar ea a fost limitată până acum de preţurile ridicate şi de densitate. Ultima problemă a fost rezolvată de către cercetătorii IBM, care au reuşit să stocheze 3 biţi de date per celulă, crescând capacitatea acestui mediu de stocare.

Pentru a stoca date PCM pe un disc Blu-ray va fi nevoie de aplicarea unui curent electric cu voltaj înalt asupra unor materiale din sticlă amorfă, transformându-le în cristale cu conductivitate crescută. Pentru a citi datele e nevoie de un voltaj mai scăzut şi apoi de măsurarea conductivităţii, astfel ca la valoare ridicată, citirea indica "1" şi la cea scăzută "0".

Rămâne totuşi problema costurilor, similare cu cele ale memoriei RAM, datorită densităţii scăzute, cel puţin până să vină IBM cu invenţia actuală. Ei vor împinge preţurile în zona flash şi în prima fază vom avea un tandem flash-PCM, care ar putea crea un cache mai rapid pe telefoanele mobile. Memoria PCM e capabilă să citească date în mai puţin de 1 microsecundă, faţă de 70 microsecunde pentru flash.

De asemenea, PCM va reuşi pe viitor să aibă rol şi de RAM şi de memorie de stocare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×