Intel anunță primul său modem 5G ce va fi disponibil comercial; se numește XMM 8060 și aduce viteze gigabit

1.172 ori
<b>Intel anunță primul său modem 5G ce va fi disponibil comercial; se numește XMM 8060 și aduce viteze gigabit</b>Sfârșitul acestei săptămâni ne aduce și o veste importantă din lumea telecom, aceea că Intel a dezvăluit primul său modem 5G ce va fi disponibil comercial. Disponibilitatea este programată pentru a doua jumătate a anului 2019, perioadă în care

Ne apropiem cu pași repezi de epoca 5G-ului, standard de conectivitate ce nu va aduce doar viteze de transfer uriașe, ci și aplicații numeroase în zone precum Internet of Things și Smart City. Am aflat pe parcursul ultimei luni faptul că și pe plan local există operatori precum Digi Mobil care se pregătesc de 5G, acesta colaborând cu nimeni altul decât Ericsson la modernizarea rețelei actuale.

Pe măsură ce testele 5G se înmulțesc și cât timp operatorii se pregătesc pentru noul standard, încep să apară și modem-urile 5G ce vor fi implementate la bordul terminalelor mobile viitoare. Intel este compania care deschide valul lansărilor prin prezentarea lui XMM 8060, primul modem 5G din portofoliul americanilor ce va fi disponibil comercial. 

Aflăm din partea celor de la Intel că modem-ul XMM 8060 va fi regăsit pe device-urile de pe piață începând din a doua parte a anului 2019, perioadă în care și 5G-ul se pregătește de debutul comercial. Modemul este capabil să ofere viteze gigabit și potrivit producătorului se va oferi suport pentru 5G, dar și pentru standardele 2G, 3G (inclusiv CDMA) și 4G.

De menționat că XMM 8060 este doar primul modem din seria XMM 8000 a celor de la Intel, gamă de modemuri multi-mode ce operează în spectrul global sub-6GHz și care vor ajunge să conecteze rețelele 5G, de la PC-uri și telefoane, până la vehicule chiar. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×