Google Project Treble e mai important decât ştiam, ar putea porni o revoluţie în rândul custom ROM-urilor

3.132 ori
<b>Google Project Treble e mai important decât ştiam, ar putea porni o revoluţie în rândul custom ROM-urilor</b>Lansarea lui Android 8.0 Oreo a venit la pachet și cu debutul lui Project Treble, un sistem al cărui rol este de a grăbi actualizările software, capitol la care OS-ul mobil Google nu se prezintă chiar bine datorită numărului uriaș

Odată cu Android 8.0 Oreo a debutat şi Project Treble, un sistem care ar trebui să grăbească actualizările, aducând un aspect modular în universul Android. În condiţiile în care Android Oreo are o cotă de piaţă de doar 0.3%, era nevoie de aşa ceva. Aflaţi mai jos şi ce rol ar putea avea Project Treble în ROM-urile custom.

Project Treble

Practic, Treble separă driverele low level, cele implementate de producătorii de telefoane de restul sistemului Android. Asta înseamnă că nu mai trebuie să stăm după producătorul de chipset spre exemplu să îşi aducă la zi driverele. Treble devine o cerinţă odată cu Oreo, dar este opţional pentru terminalele actualizate la Android 8.0 de la o versiune precedentă.

Project Treble

În mod interesant Huawei Mate 9, care a venit cu Android 7.0 la debut a primit actualizarea la Oreo la pachet cu Project Treble. Lucrurile au devenit chiar inedite de aici încolo, un dezvoltator din comunitatea XDA, Mishaal Rahman dorind să vadă cum afectează Treble dezvoltarea de custom ROM-uri. Ca atare a realizat un flashing al modelului său Mate 9 la build-ul Oreo Beta, fiind nevoie de doar o zi pentru pentru a face un ROM stock să booteze.

Nu a fost nevoie de modificări de kernel, ROM-uri speciale sau alte nebunii. Un alt utilizator XDA numit "phhusson" a creat un ROM AOSP experimental care poate boota pe multiple terminale de la multipli producători care oferă suport pentru Treble. Practic aceeaşi imagine de sistem poate ajunge pe un Xperia XZ1, un Mate 9 Pro, un Honor 8 Pro şi Essential Phone.

Evident nu e totul roz şi mai sunt şi lipsuri, precum faptul că nu merge camera pe XZ1 şi nu avem audio pe Essential Phone, dar se putea şi mai rău. Conceptul este cel impresionant aici, fiind accelerată exponenţial dezvoltarea de custom ROM-uri. Sperăm că prin această metodă să se mişte mai rapid şi producătorii de telefoane cu actualizările.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×