Judecătorii federali permit contraofensiva împotriva Qualcomm, după disputele cu Apple

971 ori
<b>Judecătorii federali permit contraofensiva împotriva Qualcomm, după disputele cu Apple</b>Apar astăzi detalii și despre procesul dintre Qualcomm și Apple, acesta fiind deschis pe seama costurilor exagerate pentru brevete pe care Qualcomm le-a impus gigantului din Cupertino. Acum apar în ecuație și judecătorii federali care au permis

Ultimul an a fost marcat de mai puţine dispute pentru brevete între marile companii tech, dar un conflict de gen a ţinut totuşi capul de afiş. E vorba despre Apple versus Qualcomm, producătorul de chipset-uri militând la un moment dat pentru interzicerea la vânzare a modelelor iPhone în SUA. A urmat un contra proces intentat de Apple şi partenerii săi, care tocmai a primit un boost de încredere.

Un judecător federal a refuzat să anuleze plângerea făcută de partenerii hardware Apple, care intentaseră proces la rândul lor contra Qualcomm. Firma americană producătoare de procesoare solicitase anularea acestui caz şi se aştepta să primească plăți pentru drepturi de utilizare de la partenerii firmei din Cupertino. Acum respectivele firme au dreptul să continue neplata drepturilor către Qualcomm fără probleme.

E vorba evident despre brevete aici, unele deţinute de Qualcomm şi considerate vitale pentru producţia unui smartphone. Având în vedere faptul că sunt aproape de definiţia unui standard, se aşteaptă ca suma plătită pentru ele să fie rezonabilă şi non discriminatorie. Qualcomm îşi bazează preţurile totuşi pe un procent din preţul total al unui smartphone şi nu pe cât costă chip-ul pe care îl furnizează.

Astfel taxele sale de licenţiere sunt mai mari şi considerate nedrepte de către producători. Qualcomm primeşte un procent pentru aproape fiecare smartphone vândut la nivel global şi a încercat să convingă tribunalul că va avea daune ireparabile dacă firme precum Compal, Foxconn, Pegatron sau Wistron nu îşi mai realizează plăţile. Aceşti parteneri Apple au primit practic ordin de la creatorul lui iPhone să şantajeze Qualcomm în acest mod, până se termină cu procesele.

În mai Qualcomm dădea în judecată aceste firme pentru neplata datoriilor, iar în iulie companiile intentau propriul proces. Disputa continuă şi acum, cu Apple liniştită şi purtând lupta prin terţe părţi... Având în vedere faptul că Qualcomm a declarat că "nu ar exista iPhone fără ei" acest duel nu se va termina prea curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×