Lenovo anunţă un laptop pliabil: prototipul ThinkPad X1, cu ecran de la LG Display

739 ori
<b>Lenovo anunţă un laptop pliabil: prototipul ThinkPad X1, cu ecran de la LG Display</b>Suntem în epoca pliabilelor cu siguranţă şi până acum Samsung şi Huawei au ţinut cap de afiş cu inovaţia în acest segment. Ei bine, acum li se alătură Lenovo, dar nu cu un telefon, ci mai degrabă cu un laptop pliabil

Suntem în epoca pliabilelor cu siguranţă şi până acum Samsung şi Huawei au ţinut cap de afiş cu inovaţia în acest segment. Ei bine, acum li se alătură Lenovo, dar nu cu un telefon, ci mai degrabă cu un laptop pliabil. Acesta a fost prezentat recent sub formă de prototip şi se numeşte Lenovo ThinkPad X1.

Lenovo ThinkPad X1

Ce e drept Lenovo experimentase cu astfel de produse cu ceva vreme în urmă, prezentând acum 2-3 ani o brăţară flexibilă, care devenea telefon sau chiar tabletă. Între timp pliabilele au devenit noua atracţie, chiar dacă încă mai e de lucru la ele. Lenovo subliniază că acest ThinkPad nu este un telefon, nu este o tabletă sau un hibrid, ci un laptop. 

Avem de-a face cu un laptop pursânge cu un ecran pliabil. Astfel în loc să aibă un ecran şi o tastatură, are un ecran care se prelungește şi în zona unde ar fi fost tastele şi se pliază pe mijloc. Lenovo a propus şi câteva modalităţi de utilizare, precum plierea ca o revistă pentru a citi ştirile dimineaţa la prima oră. În bucătărie putem desface terminalul şi să îl punem în mod "stand" pentru a vedea o reţetă, iar în autobuz sau tren îl putem face un clamshell pentru a citi şi răspunde la mailuri.

La birou se poate andoca într-un setup multi monitor, iar la întâlniri devine tabletă pe care poţi scrie cu stylusul. Produsul ar fi cam la un an distanţă de a sosi în varianta comercială şi va veni cu Windows şi tehnologie Intel. Foloseşte un display de la LG Display şi nu Samsung. E posibil să fie un panou de 13.3 inch Quad HD 4:3, care închis devine unul de 9.6 inch.

Mai ştim că ThinkPad X1 are o cameră infraroşu, 2 porturi USB, difuzoare stereo şi un stylus cu tehnologie Wacom. Producătorul său promite o zi întreagă de utilizare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×