LG prezintă un material textil cu senzori integrați, care se poate îndoi şi curba

1.035 ori
<b>LG prezintă un material textil cu senzori integrați, care se poate îndoi şi curba</b>Ideea de terminal flexibil ce se poate îndoi, circulă din ce în ce mai mult pe web în ultima perioadă. Astăzi, la scurt timp după ce aflam că Apple a primit un brevet pentru un material textil ce urmează a fi utilizat la dezvoltarea de noi terminale pe

Am văzut recent un brevet Apple care făcea referire la material textil utilizat pentru viitoare device-uri flexibile, iar azi LG pare a da replica cu o tehnologie similară. E vorba despre un material textil cu senzori integraţi şi care e capabil să se îndoaie şi curbeze.

Pentru început va fi util în industria auto, cea medicală şi segmentul vestimentar, putând face apoi trecerea spre purtabile. Şi Google explora acest segment al materialelor textile, atunci când lansa Project Jacquard la I/O 2015, promovând ideea de haine smart. Creaţia celor de la LG Innotek e bazată doar pe detectarea presiunii asupra materialului, un prim pas pentru realizarea de input.

Acest material LG e realizat dintr-un poliuretan special, care se descurcă bine cu deformările. Sensibilitatea la presiune nu e limitată la o singură zonă, ci e disponibilă pe întreaga suprafaţă a materialului, care practic devine un mare senzor. Primele aplicaţii sunt în sănătate (covoare care detectează echilibrul corpului), sport (mănuşi care stabilesc forţa de apucare a sportivului) şi domeniul auto (huse pentru scaune care detectează poziţia şoferului).

Pe viitor am putea vedea şi huse smart pentru telefoane sau chiar display-uri cu material textil la bază, în tandem cu POLED de exemplu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×