Microsoft anunţă Surface Studio, un All in One PC pentru artişti, dar şi o tastatură şi mouse Surface şi laptopul Surface Book i7; Noutăţi VR, 3D şi software la rândul lor detaliate!

1.506 ori
<b>Microsoft anunţă Surface Studio, un All in One PC pentru artişti, dar şi o tastatură şi mouse Surface şi laptopul Surface Book i7; Noutăţi VR, 3D şi software la rândul lor detaliate!</b>Trebuie să recunosc că mă aşteptam ca evenimentul Microsoft de azi să fie ceva mai modest la capitolul lansări, dar iată că firma din Redmond a adus câteva produse interesante la lumina zilei. Majoritatea erau deja cunoscute prin intermediul scăpărilor..

Trebuie să recunosc că mă aşteptam ca evenimentul Microsoft de azi să fie ceva mai modest la capitolul lansări, dar iată că firma din Redmond a adus câteva produse interesante la lumina zilei. Majoritatea erau deja cunoscute prin intermediul scăpărilor, dar avem şi câteva fete noi. Să începem deci cu pleiada de lansări, cu menţiunea că majoritatea sunt produse de nişă şi cu preţuri peste buzunarul consumatorului de rând.

La New York Microsoft a pus în prim plan noul Surface Studio, un All in One PC pentru artişti şi designeri. El vine cu suport full multi touch, dar şi cu Windows 10 şi dotări ultra-high-end. Asta înseamnă că primim un display 4.5K de 28 inch PixelSense, pana la 32 GB RAM şi soluţie grafică GTX 980M. Ecranul oferă peste 1 miliard de culori afişabile şi un aspect ratio de 3:2.

Monitorul are o grosime de doar 12.3 mm, iar Surface Studio se poate şi rabata pentru a fi folosit mai uşor la desen şi schiţe. Primim şi un nou Surface Keyboard şi Surface Mouse, dar de această dată unele axate pe utilizarea la birou şi nu pe portabilitate. PC-ul All in One cel nou are procesor Core i5 sau Core i7, difuzoare stereo Dolby, variante cu 8, 16 sau 32 GB RAM, 1 sau 2 TB stocare şi o cameră frontală de 5 MP.

Microsoft Surface Studio

Surface Studio are ca preţ de pornire suma de 2.999 dolari, iar Surface Keyboard costă 129.99 dolari, în vreme ce Surface Mouse costă 49.99 dolari. Există şi varianta Surface Ergonomic Keyboard la 129.99 dolari, dar şi Surface Dial, o rotiţă scrollabilă pentru artişti, care interacţionează cu mai toate produsele Surface (99.99 dolari).

Surface Dial

Un debut surprinzător a fost cel al lui Surface Book i7, un laptop foarte puternic, cu procesor Intel Skylake Core i7 la bord, GPU de nouă generaţie şi o durată uriaşă de funcţionare, de 16 ore. Laptopul costă 2399 dolari şi păstrează în mare designul şi construcţia lui Surface Book de anul trecut.

El dublează totuşi performanța grafică, datorită unui Nvidia GeForce GTX 965M. Va avea variante cu 256, 512 sau 1 TB stocare. Tot la evenimentul de azi am aflat că ni se pregăteşte un "Windows 10 Creators Update", care va aduce printre altele suport Dolby Atmos pe Xbox One S, dar şi suport Xbox Tournaments pe Windows 10. Primim si un rival pentru Twitch sub forma lui Beam, cu streaming de jocuri direct din Windows 10, doar cu apărarea a doua butoane.

Paint 3D

Au mai fost prezentate şi o variantă 3D a lui Paint și obiecte 3D integrate în aplicație prin HoloLens, dar și Groove Music Maker şi suport pentru headset-uri VR, toate în cadrul Creators Update. Odată cu acest release, partenerii Microsoft pot folosi un Windows Holographic SKU pentru a dezvolta headset-uri VR specializate pentru Windows 10. Terminalele vor porni de la 299 dolari, iar lista include parteneri c ASUS, Acer HP, Dell şi alte firme care au mai colaborat cu Microsoft la nivel de PC-uri.

Windows 10 Creators Update va aduce şi o funcţie de reducere a iluminării albastre, iar un lucru important de precizat e ca şi Continuum va evolua. Odată cu Windows 10 Redstone 2, funcţia Continuum va primi şi suport multi window şi posibilitatea de a continua utilizarea sa şi când telefonul e blocat. Există şi snapping pentru aplicaţii acum pe marele ecran.

VR

E interesantă axarea Microsoft pe 3D la acest eveniment şi e logica trecerea la VR, în vreme ce Studio şi Surface Book i7 par produse de nişă şi enterprise, unele de calitate de altfel. Noutăţi pentru mainstream se pare că vom vedea de abia la anul. Cât despre Windows 10 Creators, el vine la primăvară, iar pentru insideri în următoarele zile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×