Microsoft brevetează tehnologii în stil 3D Touch de la Apple, funcţia Instant Notes de pe Galaxy Note 7

830 ori
<b>Microsoft brevetează tehnologii în stil 3D Touch de la Apple, funcţia Instant Notes de pe Galaxy Note 7</b>Un nou brevet primit de către Microsoft ne dezvăluie faptul că firma americană lucrează la tehnologii în stil 3D Touch, dar și la o funcție similară lui Instant Notes de pe Galaxy Note 7 care permite luarea de notițe chiar și atunci când terminalul este

Microsoft nu ezită niciodată să facă bani din piatră seacă, iar azi piatra seacă o reprezintă brevetele. Compania ar fi brevetat un sistem similar cu cel Instant Notes de pe Galaxy Note 7, dar şi o tehnologie ce aduce cu 3D Touch de la Apple.

Microsoft Instant Notes

Astfel, gigantul software din Redmond ar fi brevetat o modalitate de a scrie cu stylusul pe lockscreen, odată ce terminalul detectează apropierea stylusului de ecran, atunci când el e blocat. Documentele menţionează şi scrierea pe un ecran în stil "Glance". O altă funcţie brevetata de Microsoft aminteşte de 3D Touch de la Apple şi implică un sensor de presiune pe un device mobil.

Microsoft

Brevetul menţionează un senzor de presiune, care îl înlocuieşte pe cel capacitiv touch standard, fiind integrat în panoul de display. Straturi ale senzorului sunt integrate în device, iar un material sensibil la presiune e integrat în panou. În mod interesant brevetul în cauză e mai degrabă axat pe ecrane flexibile cumva şi nu pe cele convenţionale.

De remarcat că ambele proprietăţi intelectuale au fost înregistrate în aprilie anul trecut şi nu se întrevede vreun conflict cu Samsung sau Apple deocamdată, sau vreun produs hardware care să le folosească.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×