Nokia incheie un parteneriat cu Streamr, startup pentru reţele Internet din zone izolate, cu Ethereum ca plată

Autor:  | Publicat în:  Nokia  Internet 729 ori
<b>Nokia incheie un parteneriat cu Streamr, startup pentru reţele Internet din zone izolate, cu Ethereum ca plată</b>În vreme ce companii precum HTC și Huawei lucrează la smartphone-uri bazate pe Blockchain, iată că finlandezii de la Nokia au în plan altceva. Descoperim că Nokia tocmai ce a încheiat un parterneriat cu Streamr pentru dezvoltarea de rețele

După ce am tot văzut în ultima vreme zvonuri şi informaţii că HTC şi Huawei pregătesc telefoane axate pe Blockchain şi bune de wallet pentru criptomonede, acum şi numele Nokia intră în aceeaşi ecuaţie. Brandul nordic a încheiat un parteneriat cu Streamr, un startup axat pe conectivitate mobilă, dar si pe cripto monede.

Streamr a lansat recent Real-time Data Marketplace, un sistem care conectează producătorii (de echipamente) şi consumatorii de date. Ideea este de a oferi conectivitate în zonele rurale, iar Nokia intră în această ecuaţie pentru a ajuta la construirea de staţii de transmisie şi conexiune în acele zone. Staţiile bază Nokia Kuha vor fi de asemenea integrate în Streamr Marketplace.

În acest mod clienţii (operatorii, providerii) îşi pot monetiza datele în vreme ce oferă conexiuni pentru senzorii şi terminalele Internet of Things. Practic fiecare sătuc izolat primeşte o staţie bază de gen şi îşi poate monitoriza consumul singur. Marketplace e o aplicaţie sau site unde intri să vezi ce lăţimi de bandă şi ce provideri sunt disponibili în zona ta. Toate tranzacţiile se fac pe bază de Ethereum, o criptomonedă foarte populară.

Streamr are propriul token cripto. Până la 4 miliarde de persoane stau în zone în care Internetul nu este accesibil. Ei sunt ţinta acestui proiect şi îmi imaginez că sunt primarii ale oraşelor care vor plăti în cripto monede pentru lăţime de bandă pentru întregul orăşel, sat sau comunitate.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×