Microsoft se alătură Alianţei AI, împreună cu Facebook, Amazon, Google şi IBM

794 ori
<b>Microsoft se alătură Alianţei AI, împreună cu Facebook, Amazon, Google şi IBM</b>Descoperim astăzi faptul că Microsoft se alătura alianței AI ce la ora actuală este formată din nume gigant din industrie precum Facebook, Amazon, Google, dar și IBM. Lista este ceva mai lungă de atât, iar scopul alianței este acela de a permite

Inteligenţa artificială e cu siguranţă "the next big thing", dar are nevoie de aportul tuturor marilor companii tech, dacă se doreşte evoluţia sa. Astfel, nu ne surprinde să aflăm că s-a constituit o alianţă între marile firme din domeniu, care îi include şi pe cei de la Microsoft sau Google.

Companii ca Amazon, Google, Facebook, IBM şi Microsoft vor crea o organizaţie non profit, "Parteneriatul pentru Inteligenţa Artificială cu Beneficii pentru Oameni şi Societate", e drept nu cel mai inspirat sau scurt nume. Scopul este de a îmbunătăţi intelegerea de către public a tehnologiilor de tip AI şi de a crea cele mai bune practici legate de provocările şi oportunităţile din domeniu.

Practic se trasează în linii mari o strategie şi un ghid legat de abordarea zonei AI. Fără reguli ar fi haos şi proiectele legate de acest tip de inteligență s-ar mişca mai lent. Universităţi, alte organizaţii non profit şi specialişti în etică şi politici de gen vor fi invitaţi să adere la Alianţă. Organizaţia se va ocupa cu cercetarea, recomandarea celor mai bune practici şi publicarea de studii.

Totul va fi sub licenţa deschisă, iar lucrările vor viza etica, intimitatea utilizatorului, interoperabilitatea, transparența, colaborarea dintre om şi AI şi altele. Membrii fondatori vor contribui cu fonduri şi resurse de cercetare, dar şi cele mai luminate minţi din domeniu. De remarcat şi lipsa celor de la Apple din acest proiect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×