Qualcomm cere 160 de miliarde de dolari pentru a se lăsa cumpărată de Broadcom

1.075 ori
<b>Qualcomm cere 160 de miliarde de dolari pentru a se lăsa cumpărată de Broadcom</b>Dansul nupţial al celor de la Broadcom şi Qualcomm continuă, de această dată cu o cerere de sumă nouă din partea celor de la Qualcomm. Aceştia se auto evaluează la 160 de miliarde de dolari, după ce Broadcom oferise un maxim de 120 de miliarde.

Dansul nupţial al celor de la Broadcom şi Qualcomm continuă, de această dată cu o cerere de sumă nouă din partea celor de la Qualcomm. Aceştia se auto evaluează la 160 de miliarde de dolari, după ce Broadcom oferise un maxim de 120 de miliarde.

Qualcomm a fost ocupată în ultima vreme, crescând la rândul ei suma licitată pentru producătorul asiatic de cipuri NXP la 44 de miliarde de dolari. Reacţia Broadcom? A tăiat suma oferită pentru Qualcomm la 117 miliarde de dolari. Negocierile se poartă încă de toamna trecută, iar comitetul directorial Qualcomm a fost deja schimbat de câteva ori. Broadcom încearcă să aducă la bord directori care să voteze în favoarea achiziţiei.

Broadcom vrea neapărat să aibă seria de procesoare Snapdragon în portofoliu, având în vedere monopolul său în zona smartphone. Dacă se concretizează tranzacţia, aceasta ar fi cea mai mare din tech, dar şi a treia cea mai mare din istorie. Pe primele locuri se află achiziţia Mannesmann de către Vodafone la 180 de miliarde de dolari şi achiziţia Time Warner de către AOL la 162 de miliarde de dolari.

Ceva îmi spune că Qualcomm a pus suma aşa sus, pentru ca să fie loc de negociere, până la un 145 de miliarde să zicem.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×