Qualcomm plusează în achiziţia NXP; Iată noua sumă licitată!

725 ori
<b>Qualcomm plusează în achiziţia NXP; Iată noua sumă licitată!</b>Așa cum am precizat și noi în articolele precedente, înainte ca cei de la Qualcomm să accepte oferta de vânzare primită de la Broadcom este nevoie de finalizarea afacerii ce presupune achiziția NXP. În acest sens aflăm că firma americană pulsează

Înainte ca Qualcomm să fie în sfârşit de acord cu suma pe care se va vinde celor de la Broadcom, trebuie să rezolve la rândul său achiziţia producătorului de cipuri NXP, din China. Cea mai nouă mutare din acest câmp de activitate este creşterea sumei licitate de Qualcomm pentru NXP.

Qualcomm a anunţat la începutul acestei săptămâni că a ajuns la o înţelegere cu NXP Semiconductors NV, pentru a creşte suma licitată per acţiune de la 110 dolari la 127.50 dolari. Reprezentanţii producătorului de chip-uri Snapdragon afirmă că actele finale au fost semnate deja cu 9 deţinători de acţiuni NXP, care deţin peste 28% din acţiunile companiei.

Cea mai nouă ofertă sălta valoarea companiei la 44 de miliarde de dolari, faţă de 38 de miliarde cât se oferise iniţial. Motivul revizuirii? Performanţa financiară a celor de la NXP, fiind anunţate recent rezultatele pe 2017, care au fost foarte bune. NXP a fost pe plus cu 20% în 2017 faţă de 2016. Operaţiunile firmei în zona auto au crescut în venituri cu 11%, iar Qualcomm vrea să acapareze segmentul auto.

Doreşte şi o îmbunătăţire a prezenţei în zona Internet of Things şi Networking. Termenul limită este de 5 martie 2018, pentru ca NXP să ia o decizie definitivă. Trebuie spus că autorităţile antitrust au dat undă verde acestei preluări, inclusiv cele internaţionale şi cele din China. Doar Ministerul de Comerţ chinez mai trebuie să aprobe procesul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×