Cum stăm cu Qualcomm Quick Charge 3.0 şi care sunt terminalele compatibile cu încărcarea rapidă de nouă generaţie

2.253 ori
<b>Cum stăm cu Qualcomm Quick Charge 3.0 şi care sunt terminalele compatibile cu încărcarea rapidă de nouă generaţie</b>Tehnologia de încărcare rapidă Quick Charge 3.0 a celor de la Qualcomm este cu siguranță binevenită alături de alte funcții pe care smartphone-ul nostru le aduce la pachet. Această tehnologie este la ora actuală prezentă pe o serie destul de generoasă

Iniţial doream să vă relatăm că nu există chiar atât de multe device-uri care să suporte încărcare rapidă de tip Quick Charge 3.0 de la Qualcomm, folosind această sursă, dar ceva ni s-a părut suspect. Se vede treaba că redactorul materialului nu a avut răbdarea să se informeze şi să găsească toate modelele, pentru că lista e mult mai lungă decât cea de la Android Police.

Quick Charge 3.0

Ei menţionează doar vreo 8 terminale pe listă, dar noi am accesat site-ul Qualcomm unde am găsit cel puţin 20 de modele certificate. Printre ele se află handseturi din gama ZenFone 3, HTC 10, LG G5, HP Elite x3, LeEco Le Max 2, care a fost şi testat la Mobilissimo.ro şi a reuşit un timp excelent de încărcare de doar 1 oră şi 9 minute. E interesant că e surclasat totuși de last gen-ul Galaxy S6 Edge+, cu 4 minute mai rapid.

Xiaomi Mi 5, Mi Max şi ZTE Axon 7, dar şi Lenovo ZUK Z2 Pro se află pe această listă, care suntem siguri că se va extinde. O serie de powerbank-uri şi încărcătoare au primit şi ele certificarea şi factorul de noutate aici e că majoritatea modelelor noi au şi port USB Type C, care e la început când vine vorba de încărcarea rapidă, dar se descurcă bine.

Totuşi având în vedere problemele lui Note 7, poate că o încărcare rapidă care inevitabil încinge device-ul şi implică voltaj şi amperaj puţin mai mare nu mai e chiar atât de bine văzută la ora actuală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×