Revoluţia e aici: Synaptics anunţă primul scanner de amprente integrat în display; Ar putea sosi pe Galaxy S9

1.810 ori
<b>Revoluţia e aici: Synaptics anunţă primul scanner de amprente integrat în display; Ar putea sosi pe Galaxy S9</b>Continuă surprizele din luna decembrie și avem de această dată noutăți din zona tech acolo unde Synaptics a reușit dezvoltarea primului scanner de amprente ce poate fi integrat în ecran. Oficialii companiei afirmă chiar faptul că

La finalul lui 2016 circulau tot mai multe zvonuri ce afirmau că 2017 va fi anul scannerelor de amprente integrate în ecran. Revoluţia nu a venit în acest an, Apple renunţând complet la scanner pe iPhone X, iar Samsung plasându-l în spatele telefoanelor spre exemplu. Azi Synaptics dă lovitura prin prezentarea primului scanner de amprente cu adevărat "in display".

Au apărut şi indicii că Samsung Galaxy S9 şi S9+ ar putea inaugura această tehnologie. Ultimele zvonuri indicau faptul că tehnologia nu ar fi fost gata la timp pentru Galaxy S9, fiind reprogramată pentru Galaxy Note 9. Se pare totuşi că Synaptics s-a mobilizat şi sunt şanse să vedem un debut pe Galaxy S9. Ultimele scăpări indicau faptul că producţia lui S9 a început deja în această lună.

Revenind totuşi la noul tip de scanner, aceasta este cunoscut drept "Clear ID FS9500". Senzorul biometric e destinat terminalelor cu ecrane edge to edge şi are capacitatea de a citi amprenta cu o singură atingere direct pe sticla ecranului. Synaptics afirmă că scanner-ul in display se află deja în producţie de masă şi "va fi folosit pe un telefon realizat de un producător din top 5".

Au mai menţionat şi panourile OLED în comunicatul de presă, deci încă un indiciu că ar fi vorba despre Samsung. Dacă intraţi pe site-ul oficial Synaptics vedeţi faptul că două tipuri de senzori biometrici pentru panourile "OLED Infinity 20:9" au început sampling-ul. Sunt suportate şi ecranele cu "breton", deci e posibi să ajungă tehnologia şi pe iPhone X Plus pe viitor sau pe terminale care îi vor copia abordarea lui iPhone X.

Mai sunt suportate şi colţurile rotunjite şi se promite o luminozitate ridicată şi tranziţii fără cusur, pe panourile aferente. Synaptics va avea un stand la CES 2018 luna viitoare, unde va prezenta un demo al tehnologiei. Rămâne de văzut dacă va trebui să apăsăm o anumită zonă a ecranului, sau senzorul este extins sub întregul panou.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×