RCS & RDS va aplica suprataxe pentru anumite servicii de roaming în SEE încă un an; Iată în ce condiţii

1.623 ori
<b>RCS & RDS va aplica suprataxe pentru anumite servicii de roaming în SEE încă un an; Iată în ce condiţii</b>RCS & RDS a anunţat în această săptămână ca a obţinut autorizaţia de la ANCOM pentru a aplică anumite suprataxe pentru unele servicii de roaming furnizate în cadrul Spaţiului Economic European (SEE) pentru încă 12 luni.

RCS & RDS a anunţat în această săptămână ca a obţinut autorizaţia de la ANCOM pentru a aplică anumite suprataxe pentru unele servicii de roaming furnizate în cadrul Spaţiului Economic European (SEE) pentru încă 12 luni, potrivit Profit.ro.

E vorba despre al treilea an consecutiv când operatorul aplica aceste suprataxe, cu aprobarea Autorităţii Naţionale Pentru Administrare şi Reglementare în Telecomunicaţii. Iniţial se obţinea aprobarea în 2017, apoi şi 2018. Decizia a fost emisă pe 1 iulie 2019, iar RCS & RDS face acest lucru pentru a recupera costurile de furnizarea a serviciilor de roaming şi a menţine tarifele scăzute pentru serviciile oferite în România.

Orice taxare extra se va face totuşi în limite, fără a depăşi aceste valori:

  • 0,0187 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienți
  • 0,0085 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienți (valoare care va putea să varieze în funcție de modificările ce vor fi aduse prin legislația europeană)
  • 2,20 euro/GB (0,00220 euro/MB), fără TVA

Suprataxele se vor aplică de la prima unitate de consum furnizata clienţilor în roaming în interiorul SEE. Am aruncat o privire şi asupra articolului de acum un an când acopeream aceeaşi suprataxare. Văd că tarifele sunt acum mai mici la toate categoriile, spre exemplu la traficul de date fiind de 2.20 euro per GB după un 2018 în care erau 2.97 euro per GB. Tendinţa de scădere va continua de la an la an, conform normelor UE. 

Aici aveţi detalii despre politica de Roam Like at Home.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×