Regele a murit, trăiască regele! Samsung detronează Intel după 24 de ani, devenind cel mai mare producător de chipset-uri din lume

1.875 ori
<b>Regele a murit, trăiască regele! Samsung detronează Intel după 24 de ani, devenind cel mai mare producător de chipset-uri din lume</b>Un lucru deosebit are astăzi loc, o zi în care Samsung detronează Intel la numărul de chipset-uri comercializate și asta după 24 ani în care titlul s-a aflat la Intel. Vestea este cu atât mai specială cu cât aflăm că Samsung a devenit totodată și cea

Samsung şi-a anunţat rezultatele trimestriale în această săptămână şi deja ştiam că o să arate bine, dar aparent există un segment unde sud coreenii au strălucit în mod deosebit. Este vorba de producţia de chipset-uri, unde Samsung a depăşit Intel, devenind cel mai mare producător de CPU-uri din lume.

Dominaţia Intel a durat 24 de ani, deci realizarea Samsung e cu atât mai impresionantă. În plus, e oficial faptul că Samsung este acum cea mai profitabilă companie din lume. Creatorul seriei Galaxy S a postat venituri şi profituri operaţionale mai ridicate decât Intel în zona semiconductor pe T2 2017. Gigantul asiatic a tot inovat în zona stocării flash şi a DRAM-ului în ultimii ani, ajungând astfel în postura de lider de piaţă.

S-au mişcat excelent şi cu procesoarele Exynos, au ajutat Qualcomm să producă deja 2 generaţii de CPU Snapdragon devenit hit şi acum vor să treacă şi la producţia de chip-uri pentru alte companii. Intel în schimb a rămas în urmă cu producţia de procesoare pentru terminale mobile, intrând târziu în acest joc. Secţiunea de chip-uri de la Samsung a postat venituri de 15 miliarde de dolari în trimestrul 2 şi profit operaţional de 7.1 miliarde de dolari.

Saltul este impresionant faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când suma era de 2.4 miliarde de dolari. Motivul pentru această creştere este faptul că a crescut şi cererea pentru DRAM şi SSD-uri pentru servere. Când noi spunem generic "chipset-uri" ne referim la toate tipurile de componente semiconductor de fapt şi includem şi memorie şi stocare aici.

Între timp Intel a raportat venituri de 14.8 miliarde de dolari şi profit de 3.8 miliarde în aceeaşi perioadă. Sunt perspective ca Samsung să depăşească Intel şi la performanţa pe tot anul, pentru că prognozele sunt pozitive pentru întregul 2017. Sammy a intrat şi în zona Internet of Things şi realizează componente şi pentru automobile între timp, deci încă o zonă de creştere.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×