Samsung va depăşi Intel în curând, devenind cel mai mare furnizor de chip-uri semiconductor la nivel global pe anul 2017

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.032 ori
<b>Samsung va depăşi Intel în curând, devenind cel mai mare furnizor de chip-uri semiconductor la nivel global pe anul 2017</b>Un raport al firmei IS Insights ne dezvăluie astăzi faptul că pentru prima dată în istorie cei de la Samsung vor depăși Intel în curând în zona de chip-uri semiconductor. Firma sud-coreeană va ocupa astfel primul loc în topul celor mai mari

Odată cu parteneriatul cu Qualcomm, Samsung a trecut la nivelul următor al business-ului său pe bază de componente "semiconductor". Chipset-urile şi componentele sale au devenit tot mai populare, atât de populare încât deja până la finalul acestui an Samsung va depăşi Intel pe piaţa chip-urilor.

Această veste este mai şocantă decât pare, pentru că Intel se află pe primul loc în acest segment de 24 de ani. Samsung i-a depăşit încă din trimestrul 2 al acestui an, dar doar la rezultate trimestriale. Acum se va ajunge şi la prima performanţă la nivel de an întreg pentru sud coreeni. E vorba despre venituri mai mari din zona Semiconductor şi profit operaţional mai mare decât Intel pe anul 2017.

Chip-uri

Firma de studii de piaţă IS Insights prezice că Sammy va avea un ecart de 4.6 miliarde de dolari în fața creatorului lui Core i5 şi Core i7. Intel dominase această zonă din 1993, ceea ce sună uimitor. Şi culmea e că americanii nu o duceau rău, cu vânzări cu 40% mai mari în primul trimestru din 2016. Samsung a avut nevoie de doar un an pentru a depăşi aceste performanţe.

Samsung poate manipula preţurile la DRAM şi stocare NAND flash cum doreşte acum din postura de lider de piaţă. Compania are o cotă globală de piaţă de 15% printre producătorii de componente, iar Intel se află la 13.9%. Cumva mă miră faptul că Qualcomm nu figurează mai sus aici, ei fiind de abia pe locul 6, imediat după Broadcom. Vorbim totuşi despre chip-uri în general, nu chipset-uri ARM pe care sunt specializaţi ei.

E drept că Broadcom și Qualcomm odată unite (dacă se întamplă) vor figura mai sus pe listă, poate peste Intel chiar. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×