Samsung ia în calcul divizarea în două a companiei, aducând investitorilor mai mulţi bani

1.032 ori
<b>Samsung ia în calcul divizarea în două a companiei, aducând investitorilor mai mulţi bani</b>Din câte aflăm astăzi, s-ar părea că Samsung ia în calcul posibilitatea de a diviza compania în două - asta cu scopul de a aduce mai mulți bani investitorilor.

Samsung e mai mult decât un producător de telefoane, e de fapt un conglomerat gigantic sud coreean, care produce până şi vapoare şi echipament medical şi industrial. Astfel de entităţi nu sunt deloc uşor de administrat, astfel că vestea unei posibile divizări a companiei nu e chiar şocantă. Samsung ar urma să anunţe în această săptămână o decizie importantă pentru viitorul companiei.

Aparent se pregăteşte o despărţire în două a firmei, care ar aduce investitorilor mai mulţi bani. Unii dintre aceştia chiar susţin ideea, conform Reuters, iar rezultatul ar fi o companie operaţională şi una de tip "holding". 2016 a fost un an foarte greu pentru Samsung, din cauza retragerii lui Galaxy Note 7 şi a celor 2.8 milioane de maşini de spălat rechemate cu probleme.

Scandaluri politice au afectat imaginea companiei de asemenea, avand loc două percheziţii la birourile din Seoul ale firmei. Printre investitorii care solicită diviziunea se numără şi Elliot Management, care deţine 0.6% din acţiunile Samsung şi provine din SUA. Acest fond de investiţii are şi alte doleanţe, precum listarea Sammy la bursa din SUA, plata a 26 de miliarde de dolari în dividende către investitori şi adăugarea a 3 membri independenţi în comitetul de conducere.

O despărţire în două companii ar face mai uşoară evaluarea bunurilor şi proprietăţilor firmei, aparent. Vom afla mai multe în următoarele zile şi cu siguranţă nu e prima oară când vedem aşa ceva. Până şi Microsoft a trecut prin ceva de gen cu ani în urmă. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×