Serverele Apple, Amazon compromise de spioni chinezi conform Bloomberg

1.009 ori
<b>Serverele Apple, Amazon compromise de spioni chinezi conform Bloomberg</b>Continuă duelul dintre SUA şi China, cu acuzaţii de spionaj de această dată îndreptate spre chinezi. Spioni din China ar fi instalat microcipuri pe serverele folosite de Apple, Amazon şi alţi giganţi tech americani. Avem informaţii mai jos.

Continuă duelul dintre SUA şi China, cu acuzaţii de spionaj de această dată îndreptate spre chinezi. Spioni din China ar fi instalat microcipuri pe serverele folosite de Apple, Amazon şi alţi giganţi tech americani. Avem informaţii mai jos.

Informaţiile apar într-un nou raport care citează surse din comunitatea de intelligence americană. Spionii chinezi s-au infiltrat în lanţul de furnizori de servere pentru aproape 30 de companii tech mari din State. Inclusiv firme ce aveau contracte cu Guvernul sunt afectate. Chinezii introduceau microcipuri speciale pe serverele destinate americanilor, se pare.  Fiecare cip era nu mai mare decât un bob de orez.

Rolul lor era de a spiona, fura date şi planta troieni şi malware. Amazon şi Apple au descoperit acest hack printr-o investigaţie internă şi l-au raportat imediat autorităţilor. Încă nu au apărut dovezi că date importante ale companiilor sau ale utilizatorilor ar fi ajuns pe mâna agenţiilor chineze. Cert e că Apple şi Amazon au scos componentele dubioase din circulaţie deja.

Trebuie să facem şi o MARE precizare aici: noi ne referim la un reportaj amplu Bloomberg, unul pe care Apple şi Amazon îl neagă cu desăvârşire. Ambele companii insistă că nu e nici urmă de hack şi că nu s-au confruntat cu aşa ceva. Neagă şi implicarea FBI sau orice hardware şi software maliţios. Posibil că nu vor să compromită parteneriate cu firme din China sau să dezvăluie informaţii dintr-o anchetă în desfăşurare.

Firma vinovată pentru serverele compromise ar fi Super Micro Computer Inc, unul dintre cei mai mari furnizori de plăci de bază pentru servere. De altfel Apple a tăiat legăturile cu Super Micro în 2016, din motive necunoscute. Şi Amazon s-a distanţat de Super Micro recent. Reprezentanţii FBI, CIA şi NSA refuza să comenteze pe seama poveştii, dar sursele Bloomberg insistă că investigaţia are loc de 3 ani deja.

Ceva ceva există, din moment ce Huawei, ZTE şi Xiaomi sunt împiedicate să între masiv și la mod oficial în SUA cu portofoliile de telefoane.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×