România reduce tarifele de interconectare, ANCOM impune noi tarife

1.351 ori
<b>România reduce tarifele de interconectare, ANCOM impune noi tarife</b>ANCOM, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor de la noi a anunțat impunerea de noi tarife de interconectare între operatori, unele mai scăzute cu 24%. Noile tarife sosesc odată cu începutul acestei luni și ajung la 3.07...

ANCOM, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor de la noi a anunțat impunerea de noi tarife de interconectare între operatori, unele mai scăzute cu 24%. Noile tarife sosesc odată cu începutul acestei luni și ajung la 3.07 eurocenți pe minut.

Aceasta este faza a doua a scăderii tarifelor de interconectare la telefonia mobila după scăderile de 19% - 30% din luna martie a acestui an. Ideea acestor scăderi a apărut odată cu un studiu piața efectuat de ANCOM în 2011, arătând că toți cei 6 mari furnizori de servicii de telefonie din România aplica tarife prea mari pentru terminarea apelurilor voce în rețelele lor. Pe lângă obligația de scădere a tarifelor, ANCOM impune și transparentă și nediscriminare din partea operatorilor, plus controlul prețurilor și permisiunea de a folosi anumite elemente ale rețelei.

Din 2003 și până azi media tarifelor pentru terminarea apelurilor voce în România a căzut cu peste 70%. Numărul total de utilizatori de servicii de telefonie de la noi este de 23.4 milioane, sau mai bine zis era astfel la finalul lui 2011, cu 4% mai puțin decât în 2010. La finalul lui 2011 existau 123 de cartele SIM active la fiecare 100 de locuitori, deci o rată de penetrare foarte bună.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×