România reduce tarifele de interconectare, ANCOM impune noi tarife

1.344 ori
<b>România reduce tarifele de interconectare, ANCOM impune noi tarife</b>ANCOM, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor de la noi a anunțat impunerea de noi tarife de interconectare între operatori, unele mai scăzute cu 24%. Noile tarife sosesc odată cu începutul acestei luni și ajung la 3.07...

ANCOM, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor de la noi a anunțat impunerea de noi tarife de interconectare între operatori, unele mai scăzute cu 24%. Noile tarife sosesc odată cu începutul acestei luni și ajung la 3.07 eurocenți pe minut.

Aceasta este faza a doua a scăderii tarifelor de interconectare la telefonia mobila după scăderile de 19% - 30% din luna martie a acestui an. Ideea acestor scăderi a apărut odată cu un studiu piața efectuat de ANCOM în 2011, arătând că toți cei 6 mari furnizori de servicii de telefonie din România aplica tarife prea mari pentru terminarea apelurilor voce în rețelele lor. Pe lângă obligația de scădere a tarifelor, ANCOM impune și transparentă și nediscriminare din partea operatorilor, plus controlul prețurilor și permisiunea de a folosi anumite elemente ale rețelei.

Din 2003 și până azi media tarifelor pentru terminarea apelurilor voce în România a căzut cu peste 70%. Numărul total de utilizatori de servicii de telefonie de la noi este de 23.4 milioane, sau mai bine zis era astfel la finalul lui 2011, cu 4% mai puțin decât în 2010. La finalul lui 2011 existau 123 de cartele SIM active la fiecare 100 de locuitori, deci o rată de penetrare foarte bună.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×