Topul celor mai valoroase 50 de branduri româneşti este aici: eMAG.ro pe locul 2, Digi pe 5

9.903 ori
<b>Topul celor mai valoroase 50 de branduri româneşti este aici: eMAG.ro pe locul 2, Digi pe 5</b>Descoperim în acest weekend și topul celor mai valoroase 50 de branduri românești pe 2018, clasament ce ne dezvăluie cât de valoroase sunt companiile de pe piața locală. Topul include nume precum Dacia, Ursus, Digi, dar și eMAG.ro care

Topul celor mai valoroase şi proeminente branduri româneşti a fost făcut public de Profit.ro în această săptămână şi am fost curioşi să vedem cum stau brandurile retail/tech/telecom în acest clasament. Am găsit eMAG.ro pe locul 2 şi Digi pe locul 5, dar hai să vedem cum arată lista.

Dacia rămâne şi în 2018 cel mai valoros brand pe piaţa locală, pe locul 1, în vreme ce BCR a înregistrat un picaj, permiţând ascensiunea BRD şi Electrica. Și TVR e in picaj. Pe noi ne interează totuşi aspectul tehnologic, iar eMAG.ro pe locul 2 este o performanță impresionantă. Valoarea brandului este de 458 de milioane de euro în 2018, în creştere cu 27% faţă de anul trecut. Compania are rating AA în acest moment.

Top 50 branduri romanesti 2018

Digi / RDS&RDS se află pe locul 5, cu o valoare a brandului de 186 de milioane de euro şi în creştere cu 24% faţă de 2017. Reţineţi că RCS&RDS intră în zona Telecom, iar eMAG.ro la retail. În top 10 singurul brand din categoria IT/Tehnologie este de fapt Bitdefender, cu 118 milioane de euro valoare a brandului şi creştere de 6% faţă de anul anterior.

Ca un întreg, luând împreună toate cele 50 de branduri locale, valoarea lor cumulată a crescut cu 14% faţă de 2017, la 4.3 miliarde de euro, dublând creşterea economică de 7% a României. Şi ca o menţiune aş zice să observaţi că eMAG.ro a ajuns să valoreze mai mult decât Petrom, BRD şi BCR împreună. Evident mă refer la valoarea brandului, nu la cifra de afaceri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×